Oradea: VIDEO Sportivii români au dominat Romanian Open (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oradea a găzduit sâmbătă Romanian Open la karate kyokushin, competiție internațională care a adunat 150 de sportivi din cinci țări. Sportivul Robert Cosma de la CS Gym a primit premiul pentru cel mai bun rezultat bihorean, iar sibianul Tudor Bun pentru cea mai bună performanță națională.

Romanian Internațional Open la karate kyokushin a ajuns la ediția a III-a. Evenimentul a avut loc ieri la sala de jocuri sportive a Universității Oradea. Concursul s-a adresat categoriilor de vârstă tineret (15-16 ani) și juniori 1 (17-18 ani). În competiție s-au înscris 150 de sportivi, din cinci țări (România, Ungaria, Bulgaria, Croația, Slovacia). Din România au concurat karateka din Oradea, Băile Felix, Cluj, Zalău, Târgu Mureș, Bistrița, Sibiu, Arad, Baia Mare.





Performanță

“Spre deosebire de anul trecut, numărul rezultatelor obținute, atât de orădeni cât și de ceilalți sportivi români, a fost mult mai mare, ceea ce reprezintă, din punctul meu de vedere, o creștere valorică semnificativă a kyokushinului autohton”, a spus antrenorul CS Gym Oradea și antrenorul lotului național de karate kyokushin, Harris Wallmen. Acesta s-a declarat mulțumit de rezultatele elevilor săi. “Sportivii de la CS Gym au dovedit că la Oradea se practică un kyokushin de nivel internațional”, a completat antrenorul. Și sportivii de la CS Felix au făcut o figură bună. “Performanța sportivilor este foarte bună. Am reușit să obținem câte o medalie la fiecare categorie la care am participat, chiar dacă CS Felix s-a prezentat la concurs cu un lot mic de sportivi. Deși nu am obținut niciun loc întâi, perspectivele pentru campionatul european de anul viitor sunt foarte bune”, a spus Marius Ilaș, antrenorul CS Felix. Romanian Open a debutat cu concursul de kata. Dintre sportivii orădeni, la cadeți, femei, Berenyi Evelyn a luat locul I, iar Bordas Anette locul II. Florentina Brânduș s-a clasat a treia, la kata, feminin, juniori.

 

 

Rezultatele la luptă

La kumite, Codrin Mardar, de la CS Felix, care a concurat la cadeți -60 kg, a ajuns până în finală, unde a fost învins însă de bulgarul Osman Orhan, ocupând astfel locul II. Tot de la CS Felix, Flavius Crișan s-a clasat pe locul II la juniori -65 kg. La juniori +75 kg, Sergiu Tamaș a reușit să treacă de primii trei adversari, un bulgar, un maghiar și un român, și să ajungă în finală, unde a fost învins însă de Kozak Peter (Ungaria). Orădeanul George Brata, care a concurat la cadeți +75 kg, a avut un pacurs extrem de bun, iar în finală a reușit să-l învingă pe maghiarul Marki David. Un rezultat foarte bun a avut și Robert Cosma, de la CS Gym, la juniori -75 kg. Sportivul a câștigat finala disputată cu Nagy Istvan, de la Shogun Se Debrecen, prin wazari.  La feminin, juniori -55 kg, Florentina Brânduș s-a clasat pe locul III. La cadeți -55 kg, Berenyi Evelyn a obținut locul II, iar la cadeți -60 kg, Bordas Anette s-a clasat pe locul II. 



Cele mai bune rezultate

Federația Română de Karate Kyokushin a acordat ieri și două premii speciale, cel mai bun rezultat bihorean și cea mai bună performanță națională. Primul premiu a ajuns la Robert Cosma, și i-a fost înmânat de directorul Direcției Județene de Sport, Sorin Buhaș, iar al doilea premiu a ajuns la Sibianul Tudor Bun, care în finala de la juniori, -70 kg, a reușit să-l învingă pe elevul lui Shihan Furko Kalman, dublu campion european la tineret și junior, Virag David. Cupa a fost înmânată de reprezentantul Ministerului Sportului, Puiu Gârbă.

 

 


În paralele cu Romanian Open s-a desfășurat și Campionatul Național de Seniori. Trei sportivi legitimați la CS Gym Oradea au reușit să urce pe podium. Este vorba de Eduard Mekeres, care a ocupat locul I la kumite, categoria -90 kg, Meer Lila, locul II la kumite, -65 kg și Dan Roman, locul III la jumite, +90 kg. De la CS Felix, George Paul a urcat pe a doua treaptă a podiumului, la jumite, +90 kg.



“Rezultatele au fost foarte bune. Inclusiv bulgarii ne-au felicitat pentru progresele pe care le-au făcut sportivii noștri de anul trecut până acum”
Anca Wallmen, președintele Federației Române de Karate Kyokushin.

 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image


 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite