Oradea: Oradea: VIDEO Oradea găzduiește sâmbătă Romanian Open la karate kyokushin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Oradea: VIDEO Oradea găzduiește sâmbătă Romanian Open la karate kyokushin
Oradea: Oradea: VIDEO Oradea găzduiește sâmbătă Romanian Open la karate kyokushin

CS Gym Oradea organizează sâmbătă Romanian International Open, pentru categoriile de vârstă tineret (15-16 ani) și juniori 1 (17-18 ani). Competiția este organizată cu sprijinul Direcției Județene de Sport Bihor.

CITEȘTE ȘI

Viviana Chirilă și Marius Ilaș, vicecampioni mondiali la kyokushin (GALERIE FOTO + VIDEO)

Marius Ilaş, campion european la karate kyokushin

Stagiu kyokushin la Stana de Vale (GALERIE FOTO)

Adriana Guţă, funcţionarul public cu centura neagră la karate

Concursul se înscrie în calendarul Federației Române de Kyokushin și va avea loc  sâmbătă, de la ora 16.00, la sala de jocuri sportive a Universității Oradea (situată pe strada Făgărașului nr.5, pe malul Peței, înainte de campus ). Competitorii se vor întrece la kumite, pe categorii de greutate și la kata. "Lupta este full contact, diferența față de seniori constă în faptul că au în plus protecții de tibie și cască", spune Anca Wallmen, președintele Federației Române de Karate Kyokushin și organizatorul competiției.

Participanți din cinci țări

Și-au anunțat participarea sportivi din cinci țări. "Avem înscrise aproape 40 de cluburi și 116 participanți. Din Ungaria participă nouă cluburi, din Bulgaria nouă cluburi, din Slovacia și Croația câte un club și 12 din România. Înscrieri se mai fac până în această seară", a precizat Anca Wallmen. Din Oradea și Sânmartin s-au înscris 20 de sportivi, băieți și fete, legitimați la CS GYm și CS Felix. Vor mai concura sportivi din Cluj, Bistrița, Sibiu, Arad, Baia Mare.
"Această competiție a fost inventată de CS Gym, pentru a-i putea obișnui pe competitorii din aceste categorii de vârstă cu atmosfera și regulile de la concursurile internaționale. Am ajuns deja la a treia ediție și am constatat că avem din ce în ce mai mulți participanți", a subliniat organizatorul evenimentului. În paralel cu Romanian Open se va desfășura și Campionatul Național de Seniori Categoria A.

Demonstrații spectaculoase

Concursul se anunță unul spectaculos. Organizatorii au pregătit și o serie de demonstrații de kata, luptă și spargeri care vor fi realizate de antrenorul lotului național de karate kyokushin, Harris Wallmen, și vicecampionul mondial Marius Ilaș.
Tot cu ocazia evenimentului vor fi decernate două premii speciale, unul pentru cel mai bun rezultat bihorean din 2009 și pentru cel mai bun rezultat național.



Seminar cu arbitrii

Organizatorii au pus la punct și un seminar la care va participa șeful arbitrajului maghiar. "Vor fi proiectate meciuri de la diferite competiții, care au ridicat semne de întrebare. La seminar vor participa arbitrii și antrenorii, care vor analiza felul în care au fost arbitrate meciurile respective", a conchis Anca Wallmen. 

  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite