VIDEO “Muntele Bihorului” a câştigat gala K1 de la Cluj, deşi avea ruptură de biceps

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muntele Bihorului, luptătorul Alexandru Lungu a triumfat încă odată. El s-a impus la puncte în faţa adversarului său, polonezul Wieslaw Kwasniewski, l gala K1, ce a avut loc la Cluj.

Chiar şi accidentat, după ce a suferit o ruptură la biceps, orădeanul Alexandru Lungu a câştigat meciul din cadrul galei Super-fights, unde l-a avut ca adversar pe polonezul Wieslaw Kwasniewski.

Confruntare celor doi s-a derulat pe durata a trei reprize, l-a finalul cărora scorul a fost 2-1 pentru Lungu. Pentru această gală, Muntele Bihorului s-a antrenat cu Ciprian Sora.

A început cu judo

Alexandru Lungu este antrenor de judo şi luptător în MMA (Mixed Artial Arts), fiind atras de acest sport de pe vremea când avea 5 ani.. „După ce m-am lăsat de lupte libere am făcut pauză un an. La un moment dat a venit la noi acasă Marius Vizer, atunci antrenor de judo. Acesta i-a propus tatălui meu să mă ducă la judo", povesteşte Alexandru. De la primul antrenament, Sandu nu a mai vrut să renunţe la judo, fiindcă i-a plăcut foarte mult chiar dacă trebuia să facă sacrificii pentru a ajunge un sportiv de performanţă. „Unul dintre cei mai buni ani ai mei în calitate de competitor a fost 1996. Atunci am obţinut locul I la Cupa Mondială de seniori, la categoria grea, şi am participat la Olimpidă la Atlanta. Acolo am reuşit să ajung pe locul IX. Am câştigat două meciuri şi am pierdut două meciuri, dar mă bucur că am avut ocazia să particip", spune sportivul. Chiar dacă nu a mai participat la competiţii de judo, Alexandru a început să participe la competiţii de MMA. Totul a început în 2005, când i s-a propus să participe la un concurs de MMA în Japonia. „Am acceptat propunerea de a lupta în Japonia pentru că vroiam să încerc ceva nou şi am luat şi o sumă serioasă de bani pentru un singur meci. Nu m-am pregătit atunci decât câteva săptămâni", povesteşte luptătorul.

Sandu a pierdut acel meci dar asta nu l-a descurajat deloc, ci, dimpotrivă, l-a motivat să se antreneze mult mai serios. Din 2005 Sandu a participat la nenumărate Gale de MMA şi a ajuns unul dintre cei mai cunoscuţi luptători de MMA din România. Cea mai recentă victorie datează din octombrie, când l-a făcut K.O. pe Bob Sapp, supranumit „Bestia", tot din Statele Unite ale Americii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite