VIDEO „Muntele Bihorului“ a făcut ordine cu „Haosul“ în mai puţin de un minut, la Gala „Fight Club“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu un calm desăvârşit, Lungu şi-a pus la pământ adversarul, în mai puţin de un minut
Cu un calm desăvârşit, Lungu şi-a pus la pământ adversarul, în mai puţin de un minut

Publicul adunat joi seară la Gala „Fight Club“ de la Oradea Shopping City a avut parte de un spectacol pe cât de scurt, pe atât de intens, oferit de către „Muntele Bihorului", Lungu Alexandru. În aproximativ un minut, orădeanul de 170 de kg şi-a pus la pământ adversarul, venit tocmai din California. Gala K1  a fost transmisă în direct de Eurosport, în peste 80 de ţări.

„Muntele Bihorului" a intrat în scenă alături de celebrul său amic Puya, nelipsit de la luptele sale, care i-a compus o melodie specială intitulată „Pune-i la pământ", dar şi de Ciprian Sora, alături de care s-a antrenat intens la Bucureşti. În uralele publicului orădean, îmbrăcat în costum de viking şi cu o bardă în mână, Lungu nu a stat pe gânduri şi, cu o serie de croşee, l-a făcut praf pe Neil „Chaos" Cooke, în aproximativ un minut. Se pare că tatuajul „Fearless" (fără frică) de pe abdomenul lui „Chaos" şi-a pierdut valoarea de talisman norocos, în faţa tatuajului „Nihil sine Deo" (Nimic fără Dumnezeu), pe care Lungu îl are exact în acelaşi loc. Loviturile aplicate de către „Muntele Bihorului" au fost atât de puternice încât a fost nevoie ca medicii din apropierea ringului să intervină de urgenţă, pentru „recuperarea" sportivului american.

K.O.

Luptătorul orădean a fost declarat câştigător prin K.O., în mai puţin de un minut. Lungu şi-a dedicat noua victorie fiicei şi mamei sale, recunoscând că se aştepta ca adversarul său, mai slab cu 50 de kilograme, să fie mai dinamic în ring.

A început cu judo

Alexandru Lungu este antrenor de judo şi luptător în MMA (Mixed Artial Arts), fiind atras de acest sport de pe vremea când avea 5 ani.. „După ce m-am lăsat de lupte libere am făcut pauză un an. La un moment dat a venit la noi acasă Marius Vizer, atunci antrenor de judo. Acesta i-a propus tatălui meu să mă ducă la judo", povesteşte Alexandru. De la primul antrenament, Sandu nu a mai vrut să renunţe la judo, fiindcă i-a plăcut foarte mult chiar dacă trebuia să facă sacrificii pentru a ajunge un sportiv de performanţă. „Unul dintre cei mai buni ani ai mei în calitate de competitor a fost 1996. Atunci am obţinut locul I la Cupa Mondială de seniori, la categoria grea, şi am participat la Olimpidă la Atlanta. Acolo am reuşit să ajung pe locul IX. Am câştigat două meciuri şi am pierdut două meciuri, dar mă bucur că am avut ocazia să particip", spune sportivul. Chiar dacă nu a mai participat la competiţii de judo, Alexandru a început să participe la competiţii de MMA. Totul a început în 2005, când i s-a propus să participe la un concurs de MMA în Japonia. „Am acceptat propunerea de a lupta în Japonia pentru că vroiam să încerc ceva nou şi am luat şi o sumă serioasă de bani pentru un singur meci. Nu m-am pregătit atunci decât câteva săptămâni", povesteşte luptătorul. Sandu a pierdut acel meci dar asta nu l-a descurajat deloc, ci, dimpotrivă, l-a motivat să se antreneze mult mai serios. Din 2005 Sandu a participat la nenumărate Gale de MMA şi a ajuns unul dintre cei mai cunoscuţi luptători de MMA din România. Cea mai recentă victorie datează din octombrie, când l-a făcut K.O. pe Bob Sapp, supranumit „Bestia“, tot din Statele Unite ale Americii.

 

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite