VIDEO Luptătorul orădean Marius Ilaş, campion european la karate kyokushin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptătorul orădean Marius Ilaş a câştigat pentru a treia oară titlul de campion european. Federaţia Română de Karate Kyokushin a înregistrat o premieră, reuşind să câştige cel mai mare număr de medalii, la un campionat european, la seniori.

Cel mai important rezultat înregistrat la Campionatul European de Karate Kyokushin, de la Logrono, Spania, aparţine luptătorului CS Gym Oradea, Marius Ilaş care a reuşit să cucerească pentru a treia oară titlul de campion european al categoriei -80 kg. "Marius a reuşit să treacă în primul tur de un grec pe care l-a învins prin wazari, cu hiza geri jodan. În turul secund Marius l-a înfruntat, în cea mai dificilă dispută, pe agresivul şi puternicul lituanian Orest Proc, de care a reuşit să treacă după trei reprize epuizante, printr-un bagaj tehnic desăvârşit", a declarat Harris Wallmen, antrenorul lotului naţional de karate kyokushin. În semifinală, orădeanul a luptat cu Jimmie Collin, din Suedia, de care a trecut după două reprize în care suedezul a acuzat loviturile succesive primite la gedan.

"În finală, Marius a făcut spectacol în faţa lituanianului Andrej Milevski, reuşind să impresioneze miile de spectatori spanioli. După doar trei minute, toţi cei patru arbitrii l-au văzut învingător absolut pe Marius, care a reuşit astfel încă o dată clasarea pe prima treaptă a campionatului european de seniori la Karate Kyokushin", a subliniat Harris Wallmen.

Rezultat fără precedent

Lotul României s-a întors de la campionatul european cu nu mai puţin de 6 medalii, dintre care una a fost obţinută de o sportivă de la CS Budokai Arad, Anca Dan, una de un karateka de la CS Vidalis Zalău şi patru de sportivi bihoreni. "Pentru lotul României, rezultatul este fără precedent, în cadrul competiţiei europene rezervată seniorilor, ca număr de medalii", a precizat antrenorul lotului naţional.

În cadrul categoriei -90 kg, Eduard Wallmen a trecut de primul tur, însă a pierdut al doilea meci, fiind dezavantajat de arbitrii. La categoria supergrea, George Paul, de la CSC Sânmartin, a fost învins prin wazari de lituanianul Kublius, cu o tehnică de braţ. "George e însă un sportiv foarte tânăr care ne va reprezenta cu cinste la campionatul european U22 din decembrie, care se va desfăşura în Lituania", a subliniat Harris Wallmen.

Sportiva Elena Constantin, de la CS Gym, a obţinut locul trei, în cadrul categoriei -55 kg, după două victorii categorice. "La senioare, categoria grea, Viviana Chirilă de la CS Gym şi-a apărat reputaţia de sportivă de temut, reuşind să îşi adjudece medalia de bronz, după ce în primul tur a trecut de o croată şi în turul secund de o sportivă din ţara gazdă. În semifinală, Viviana a disputat o luptă teribilă în compania mult mai experimentatei sportive maghiare Abraham Edith, care a reuşit să treacă de sportiva noastră printr-o decizie de trei la unu", a spus Harris Wallmen.

Rezultate şi la juniori



Sergiu Tamaş, vicecampion european

image

Potrivit antrenorului Harris Wallmen, una dintre cele mai plăcute surprize a fost oferită delegaţiei României de sportivul Sergiu Tamaş, de la CSC Sânmartin, antrenat de Marius Ilaş, care a concurat în cadrul categoriei +75 kg juniori. "Sergiu a avut un parcurs de excepţie trecând pe rând prin lovituri decisive de ippon de un lituanian, un bulgar şi un danez", a spus Harris Wallmen. În finală, Sergiu a pierdut în faţa unui sportiv danez, devenind astfel vicecampion european.

La finalul competiţiei, echipa României a fost felicitată personal de actorul de origine suedeză, Dolph Lungren, prezent la competiţie. Starul hollywoodian deţine gradul de 3 dan în Karate Kyokushin.

image

Dă CLICK pe poză pentru a vedea fotogaleria

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite