Oradea: VIDEO Sportivii români au câștigat patru din cele șase categorii de la Internaționalele Croației (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federația Română de Karate Kyokushin a participat sâmbătă la Internaționalele Croației, competiție desfășurată la Samobor, cu un lot format din nouă sportivi.

CITEȘTE ȘI

VIDEO Sportivii orădeni s-au întors cu medalii de la Cupa Oyama (GALERIE FOTO)

VIDEO Sportivii români au dominat Romanian Open (GALERIE FOTO

Sportivii au reușit să obțină nouă medalii, la kumite. "Participăm la Campionatul Internațional al Croației de 13 ani, de la cea de-a doua ediție, dar niciodată până acum nu am obținut rezultate atât de multe. Practic, din șase categorii am reușit să obținem aurul la patru dintre ele și să avem pe lângă și clasări pe locurile doi și trei", spune Harris Wallmen, antrenorul lotului național de karate kyokushin.

"Performanța noastră a fost apreciată de către toate loturile țărilor participante, care ne-au felicitat pentru progres. Mai în glumă, mai în serios, i-am anunțat pe toți că a început dictatura românească la nivel internațional în Kyokushin Karate", a adăugat Harris Wallmen. El spun că aceste rezultate completează excepțional performanța de cel mai înalt nivel a sportivilor Viviana Chirilă și Marius Ilaș, care anul acesta au cucerit titlurile de vicecampioni mondiali.

Orădencele învingătoare

De la CS Gym Oradea au participat Laura Moldovan și Elena Constantin, ambele reușind clasări superioare. "La categoria -55 kg Elena și-a depășit categoric adversarele, clasându-se cu relativă ușurință pe primul loc, în timp ce Laura, nerecuperată total după o răceală, a urcat pe treapta secundă. Ambele au demonstrat încă o dată valoarea școlii orădene de Karate Kyokushin.

Clasament la senioare

La senioare, la categoria ușoară, Elena Constantin de la CS Gym a luat locul întâi. Ea s-a luptat în finală cu o altă română, Laura Simandan, de la Budokai Arad (locul doi). La categoria mijlocie s-a disputat tot o finală românească între Anca Dan, de la Budokai Arad, și Laura Moldovan, de la CS Gym Oradea. Învingătoare a ieșit Anca Dan. La categoria grea Anda Pop, de la Kyospirit Cluj a luat locul trei.

Urmărește evoluția Laurei Moldovan de la Campionatul European din acest an, de la Kiev



Clasament la seniori

La seniori, categoria ușoară, una dintre cele mai dificile ale competitiei, Luci Anca, de la Budokai Arad a obținut locul trei. Tot la categoria ușoară, dupa ce au disputat ambii meciuri teribile în compania unor sportivi din Bulgaria, Ungaria și Grecia, finala s-a dat din nou între doi români, Cristian Bolduț și Sergiu Druhora, amândoi legitimați la Vidalis Zalău. Învingător a ieșit Bolduț. Dorin Mărgărint, de la Budokai Arad a reușit să obțină locul întâi la categoria grea după ce a învins, în patru tururi, înainte de limită, luptători din Bulgaria, Ungaria și Croatia.
La competiție au participat sportivi din Croația, Ungaria, Bulgaria, Suedia, Franța, Grecia, Elveția, România.

Video cu Cristian Bolduț, Vidalis Zalău

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite