Oradea: VIDEO Falsificau carduri şi prizau cocaină pentru curaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci tineri bihoreni sunt cercetaţi de procurori pentru trafic şi consum de droguri de mare risc, falsificare şi punere în circulaţie a unor carduri bancare, infracţiuni pentru care ar putea petrece în închisoare până la 20 ani.

Tinerii cu vârste cuprinse între 23-30 de ani sunt suspectaţi că pe parcursul a patru luni ar fi falsificat zeci de carduri bancare cu care ar fi achiziţionat bunuri în valoare de 6.000 euro din câteva magazine din Viena.

Comunicau pe messenger
„Am organizat un flagrant, iar la domiciliul liderului grupării am descoperit 143 grame cocaină, patru grame cannabis, 77 carduri PVC neinscripţionate şi 11 inscipţionate”, a declarat comisarul şef  Valerian Şipoş, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea. „Consumau droguri şi apoi treceau la fapte. Existau membri ai reţelei chiar şi în Stetele Unite ale Americii. Furau datele de identificare ale unor persoane. Datele erau transmise prin intermediul sistemului yahoo messenger. Destinatarul mesajului se ocupa de falsificarea cardurilor şi a documentelor de identitate”, a explicat Şipoş. Surse din poliţie au declarat că în cazul în care conturile nu aveau descoperire, suspecţii abandonau documentele şis e făceau nevăzuţi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite