FOTO-VIDEO Cinci boboci de lebădă sunt vedetele Crişului Repede, la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elegante şi graţioase, cele două lebede de pe Crişul Repede îşi plimbă cu mândrie cei cinci bobocei, ieşiţi nu de mult din găoace. Zeci de orăden vin în ficare zi să le admire, ba chiar le fac poze, sau le filmează.

S-a lărgit familia lebedelor care au ales să îşi petreacă vara pe Crişul Repede. După mai multe săptămâni în care au clocit pe rând ouăle, lebăda şi lebădoiul au cinci boboci frumoşi.

image
image
image

Dă click pentru mai multe fotografii

În fiecare după-amiază malul Crişului Repede, din zona Podului Densuşeanu, devine locul unde zeci de orădeni vin să admire cei cinci bobocii de lebădă. A fost mare surpriză pentru orădeni când  au văzut că un cuplu de lebede a ales să-şi petreacă vara departe de ţările nordice, prefertând apele mai calde ale Crişului Repede. Specialiştii susţin că este pentru prima dată când lebedele rămnân peste vară la Oradea.

Dacă în urmă cu câteva săptămâni era admirat doar cuplul de lebede, acum cei cinci bobocei au devenit atracţia orădenilor. De la copii, la persoane de vârsta a treia, toţi vin, în special seara, să vadă familia de lebede, să le facă fotografii, sau chiar să le filmeze.

"Faptul că aceste lebede au rămas aici ne demonstrează că încep să îşi ocupe locul şi în habitatul uman. Le influenţează şi lumea vie dar şi schimbarea de climă", ne-a spus biologul Ana Marosy.

Orădenii s-au obişnui cu prezenţa lor. "Vin la pescuit de ani buni, şi nu am mai văzut până în acest an lebede cu pui pe Criş. Au devenit atracţia locului. Cei mai încântaţi sunt copiii. Să sperăm că vor rămâne şi în anii următori, sau poate vor fi mai multe", ne-a spus un pescar orădean.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite