Oradea: Usturoiul, leacul bihorenilor contra gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Usturoiul, leacul bihorenilor contra gripei porcine
Oradea: Usturoiul, leacul bihorenilor contra gripei porcine

În Bihor localnicii folosesc usturoiul împotriva gripei, fie că e cea nouă, porcină, fie că e cea clasică. Alte leacuri băbești folosite de bihoreni sunt cafeaua cu lămâie sau mierea cu ridiche neagră.

Suzcs Sigismund, din Diosig, are 67 de ani și nu îl îngrijorează deloc știrile legate de extindereea gripei porcine. „În fiecare zi mănânc usturoi, ceapă și dovleac. Nu le prepar, ci le consum așa cum sunt, naturale, crescute la mine în grădină”, povestește bătrânul.

Usturoi pe pâine
Asemenea lui, Szabo Aurica, din Sântion, lucrează în fiecare zi în piață și nici nu-i trece prin cap să poarte mască anti-virus. De gripa nouă o apără felia de pâine cu usturoi pe care o mănâncă în fiecare dimineață, dar și un leac făcut din miere și ridiche neagră, care este nelipsit din casa ei.
Orădeanca Pall Aurelia se apără de gripa nouă cu cafeaua zilnică, în care își stoarce o jumătate de lămâie. „Nu mă tem de gripă. Consum mereu usturoi și beau cafea cu lămâie. N-am cum să mă îmbolnăvesc”, crede Pall Aurelia, în vârstă de 59 de ani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite