Urmăriți internațional reținuți de polițiștii bihoreni și maghiari în ulima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șefii poliției din Bihor și Hajdu Bihar au prezentat rezultatele acțiunii
Șefii poliției din Bihor și Hajdu Bihar au prezentat rezultatele acțiunii

Între 1 și 6 aprilie polițiștii bihoreni și cei din Hajdu Bihar, Ungaria, au derulat o amplă acțiune în oglindă pe parcursul căreia au reținut patru urmăriți național sau internațional.

CITEȘTE ȘI

Poliţiştii unguri sunt hi-tech, polițiștii noştri încă bântuie în birocraţie

Primul urmărit care a căzut în mâinile polițiștilor a fost un un tânăr , R.L. de 19 ani din Cheriu, care a fost descoperit în Oșorhei și era urmărit general. Judecătoria Oradea emisese faţă de cel în cauză un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 3,8 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

În același context poliţiştii din Aleşd, Şuncuiuş şi Bratca l-au depistat şi reţinut pe C.V., de 39 de ani, din localitatea bihoreană Zece Hotare, faţă de care instanţa de judecată emisese un mandat de executare a unei pedepse de 1,6 ani închisoare, pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei. Cel în cauză a fost depus în Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei.

Pentru comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat şi introdus în Arestul I.P.J. Bihor pe orădeanul E.I.M., de 52 de ani, condamnat la 2 ani închisoare.

În cadrul acţiunii a fost depistat şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea C.G.E., de 25 de ani, din Constanţa, urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare emis de Tribunalul din Brescia, Italia.

Tânărul este suspectat autorităţile italiene că în cursul lunii ianuarie 2006 ar fi fost implicat în comiterea unor infracţiuni cu violenţă, în localitatea italiană Ghedi.

Cel în cauză a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore şi prezentat Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă, împotriva sa fiind emis un mandat de arestare pentru o perioadă de 29 de zile. Acesta urmează a fi  extrădat în Italia pentru continuarea cercetărilor.

În cadrul acţiunii au fost constatate 74 de infracţiuni, din care 38 în flagrant, 23 de natură judiciară, nouă de natură economică şi alte 42 diverse infacţiuni. Tototdată, au fost prinşi 55 de suspecţi de comiterea unor infracţiuni, doi au fost reţinuţi şi au fost depistate patru persoane care erau urmărite naţional sau internaţional, deoarece se sustrăgeau executării unor pedepse cu închisoare la care fuseseră condamnaţi de instanţele de judecată.

Per total au fost aplicate 1.349 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 242.698 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 14.670 lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite