Urmărit general pentru furt, prins cu documente false la frontiera bihoreană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politiştii de frontieră bihoreni au depistat luni un bărbat, cetăţean român, care a încercat să intre în  ţară folosind o carte de identitate românească falsă. Pe numele bărbatului există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Potrivit informaţiilor transmise de către Cătălin Simuţ, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie de Frontieră Bihor, bărbatul s-a prezentat luni la intrarea în ţară, în PTF Borş, legitimându-se cu o carte de identitate românească care a trezit suspiciuni, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul sectorului pentru  verificări suplimentare. "În urma acestora si din declaratiile persoanei în cauză  s-a stabilit că documentul este un fals total care conţine datele reale  de identitate şi fotografia bărbatului prezent la control. Acesta a procurat documentul în timp ce se afla în Italia de la o persoană despre care nu poate da relaţii, pe motivul că şi-ar fi pierdut cartea de identitate", a spus Cătălin Simuţ.

A fugit de închisoare

Bărbatul în cauză se numeste  T.C. Sebastian şi este în vârstă de 31 de ani. Pe numele său, Judecătoria Bacău a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, acesta fiind condamnat la 2 ani şi 7 luni de închisoare  pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. "Având în vedere cele constatate, susnumitului i-a fost intocmit un dosar de cercetare penală pentru savârsirea infractiunilor de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.  La finalizarea cercetărilor bărbatul a fost predat unei escorte din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor", a mai spus Cătălin Simuţ.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite