Unsprezece bihoreni au contribuit la recordul mondial de curs simultan de prim ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizare importantă pentru angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor. Unsprezece cadre medicale  au intrat în Cartea Recordurilor, după ce au participat la un curs simultan de prim ajutor cu cei mai mulţi participanţi din istorie.

La evenimentul ce a avut loc marţi, 26 iulie, pe Stadionul Dinamo din Bucureşti au fost prezenţi 7.402 de oameni, care au participat simultan la un curs de prim ajutor. Astfel, aceştia au reuşit să doboare recordul mondial stabilit în martie 2010, în Mexic, unde au participat 6.577 de cursanţi.

Instruirea a fost asigurată de 700 de formatori, iar fiecare dintre aceştia a şcolit câte 10 cursanţi. „Evenimentul a fost organizat pentru a întâmpina prima celebrare a Zilei Naţionale a Ambulanţei, care din acest an se sărbătoreşte la data de 28 iulie. Numerotarea participanţilor s-a făcut prin introducerea biletelor acestora în aparatele de scanat. Numărul total al celor prezenţi pe stadion a apărut pe tabela de marcaj", a spus orădeanul Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa", iniţiator şi membru organizator al evenimentului de la Bucureşti.

Ambulanţierul orădean se declară mândru de reuşită, dar şi de utilitatea pe care evenimentul l-a avut. „Am reuşit ceva unic. Am dovedit că cei care lucrează la Ambulanţă sunt uniţi. La final a fost o adevărată explozie de bucurie. O altă realizare a fost faptul că cei instruiţi s-au simţit mai stăpâni pe situaţie în caz de acordare a primului ajutor", a zis Chiş.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite