Universitatea orădeană plăteşte oalele sparte la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura instituţie de învăţământ superior de stat din Oradea anunţă facilităţi la plata taxelor, pentru a preîntâmpina criza de candidaţi la admitere. Cornel Antal, rectorul Universităţii din Oradea a propus deja ca viitorii studenţii să îşi poată plăti taxele în şase tranşe în loc de trei, pentru a atrage absolvenţii cu dificultăţi financiare.

Universitatea din Oradea (UO) a scos la concurs pentru anul universitar 2011- 2012 peste 5.300 de locuri, dintre care peste 1.600 sunt fără taxă. Având în vedere că în judeţul Bihor doar aproximativ 3.500 din cei peste 6.900 de candidaţi la examenul de Bacalaureat au reuşit să promoveze, Uiversitatea din Oradea, cu cele 18 facultăţi din portofoliu, se află la un moment de răscruce. Criza de candidaţi este cauzată, spune Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt la Universitatea Oradea, şi de datele demografice, dar şi situaţia financiară a posibililor studenţi. „Promovabilitatea foarte scăzută din acest an este o lovitură pentru orice universitate. Ne aşteptăm însă la un număr mare de candidaţi, pentru sesiunea din toamnă", a spus Olimpia Popoviciu. Aceasta a subliniat că rectorul Universităţii, Cornel Antal, a propus astăzi ca studenţii admişi la locuri cu taxă să-şi poată plăti prima tranşă din taxa de şcolarizare în două etape. „Candidaţii admişi pe locurile cu taxă vor plăti taxa de înmatriculare, plus jumătate din prima tranşă”, a spus Olimpia Popoviciu.

Citeşte care este profilul absolventului care se înscrie la Universitatea din Oradea, mâine dimineaţă în Adevărul de Transilvania

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite