Universitatea din Oradea a fost cotată cu două stele, cu una în plus față de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coaliţia pentru Universităţi Curate a lansat joi ediţia 2010 a Topului Integrităţii Universităţilor Publice. Instituția orădeană de învățământ superior ocupă locul 30, în rândul celor 42 de unversități evaluate, în topul integrității universităților românești.

Potrivit informațiilor transmise de către Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt la Universitatea din Oradea, Coaliţia pentru Universităţi Curate (CUC) consideră că universităţile din România au evoluat în ultimul an, mai ales la capitolul transparenţă şi prezenţă online. „Multe universităţi nu au afişat declaraţiile de avere, iar atunci când sunt afişate iese la iveală faptul că profesorii cu poziţii administrative cumulează mai multe norme, ajungând la salarii enorme, de zeci de ori mai mari decât ale tinerilor asistenţi sau lectori. Plagiatul rămâne în continuare o practică foarte răspândită şi la studenţi şi la cadre didactice. Unele universităţi au învestit în software‐uri specifice pentru studenţi, dar continuă să aibă plagiatori profesori. Evaluările studenţilor, un instrument a cărui importanţă a crescut enorm în universităţile occidentale, rămân formale şi nesemnificative.", se arată în comunicatul de presă de pe site-ul organizației CUC.

Două stele

Referitor la Universitatea din Oradea, rectorul Cornel Antal este de părere că „eforturile actualei conduceri de îmbunătăţire a imaginii, a serviciilor educaţionale, a calităţii şi cercetării ştiinţifice, a bazei materiale au dat rezultate. Dacă în topul din 2009, Universitatea din Oradea a fost cotată doar cu o stea, în acest an Universitatea din Oradea a fost cotată cu două stele, la fel ca Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca, ceea ce este un lucru bun. Totuşi, deşi CUC a promis că evaluarea din acest an va ţine cont doar de realizările de la ultima evaluare, din păcate şi în acest an am fost depunctaţi pentru greşelile din trecut. Ca o completare, considerăm noi, evaluările relevante sunt cele realizate de organisme specializate şi acreditate (ARACIS, CNCSIS etc.) după metodologii şi criterii transparente şi de către specialişti", a transmis rectorul Antal.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite