Universitatea Oradea vrea să atragă studenții cu taxe cuprinse între 1.800 și 6.800 lei pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorul Cornel Antal și Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt
Rectorul Cornel Antal și Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt

Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt la Universitatea din Oradea (UO), a anunțat astăzi că taxele de școlarizare la UO, pentru 2010 - 2011, au fost ajustate, însă sub limita inflației de 5 la sută. Celelalte taxe nu au fost mărite. Pentru a fi studenți la Oradea doritorii vor avea de plătit între 1.800 și 6.800 de lei pe an.

Mărirea taxelor a fost decisă în ședința de senat de luni, a Universității din Oradea. „Taxele de înmatriculare, de retragere dosar sau de transfer, precum și alte taxe, nu au fost mărite”, precizează Olimpia Popoviciu.

Taxe de la 1.800 la 6.800 de lei, pe an

În prezent, pentru studiile de licență, cea mai mică taxă de școlarizare este de 1.800 lei pe an, la Facultatea de Istorie, urmată de cea de 1.900 de lei pe an, de la Facultatea de Științe. Cea mai mare taxă de școlarizare este la Facultatea de Medicină și Farmacie, unde cei de la limba română au de plătit o taxă de 5.300 lei pe an, iar cei de la limba engleză achită, anual, 6.800 de lei.

Taxe mari pentru masterat în muzică

„Pentru masterat, cea mai mică taxă anuală este de 2.000 de lei. Cea mai mare taxă este la Facultatea de Muzică, de 3.300 de lei”, spune Olimpia Popoviciu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite