Universitatea din Oradea a dat afară peste 2.000 de studenți de la mai multe facultăți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de studenți ai Universității din Oradea au fost exmatriculați din cauza examenelor nepromovate sau pentru că nu și-au achitat taxa de școlarizare. Cei mai mulți, aproximativ 700, sunt de la Facultatea de Medicină și Farmacie.

Un nou val de studenți vor părăsi băncile mai multor fcultăți orădene în anul universitar 2010 - 2011. „Senatul Universității a votat exmatricularea a 2.125 de studenți de la diferite facultăți din Oradea. Aceștia nu au îndeplinit condițiile de promovare, astfel că nu au acumulat creditele necesare pentru trecerea anului", a explicat Cornel Antal, rectorul universității. De asemene, o parte din tinerii dați afară nu au frecventat orele de curs sau nu și-au plătit ratele la facultate.  „Există un echilibru față de numărul exmatriculaților de anul trecut, când am avut 2.150 de studenți care nu au promovat anul", a mai explicat Antal.

Peste 700 dați afară de la FMF

Din cei aproximativ 2.000 de studenți dați afară de la facultate, o treime, sunt de la Fcaultatea de Medicină șI Farmacie (FMF). „La Medicină avem 703 tineri exmatriculați. Urmează apoi Facultatea de Științe Economice, de Istorie, Geografie și Relații Internaționale", a explicat rectorul universității orădene.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite