Oradea: Bibliotecă Universitară și investiții la Arte Vizuale și Științe Politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Bibliotecă Universitară și investiții la Arte Vizuale și Științe Politice
Oradea: Bibliotecă Universitară și investiții la Arte Vizuale și Științe Politice

Rectorul Universității Oradea, Cornel Antal, a anunțat astăzi că până la 1 octombrie studenții care învață la Oradea vor avea o bibliotecă nou. Mai mult, universitatea a început lucrările de amenajare pentru un nou sediu al Facultății de Arte și al Facultății de Științe Politice.

"Am primit asigurări din partea constructorilor că biblioteca va fi finalizată luna aceasta, iar la începutul anului universitar o vom deschide oficial", a declarat rectorul Antal. Lucrările la Biblioteca Universității au început în anul 1996, însă finalizarea lor a fost amânată din lipsă de fonduri. Rectorul a mai anunțat că printr-o hotărâre a Consiliului Județean Bihor, instituția pe care o conduce a primit un teren de peste două hectare, vizavi de universitate, împreună cu nouă clădiri, din care trei sunt de dimensiuni mai mari.

Investiții la Arte Vizuale și Științe Politice

Ca urmare, una dintre clădirile respective urmează să fie reabilitată, pentru a putea fi mutată acolo Facultatea de Arte Vizuale, care este evacuată din Cetate. Fondurile alocate lucrărilor de la noul sediu al facultății sunt de 1 miliard de lei vechi. Banii ajung însă doar pentru lucrări strict necesare. "În sălile în care parchetul nu este foarte stricat nu va fi înlocuit. Geamurile care se închid nu vor fi înlocuite cu termopane scumpe. Vom încerca să igienizăm clădirea, vom schimba instalația electrică și instalațiile sanitare. La 1 octombrie clădirea trebuie dată în folosință", a declarat Cornel Antal. Tot printr-o hotărâre a CJ Bihor, Universitatea Oradea a devenit proprietar pe sediul Facultății de Științe Politice, de pe strada Abatorului. Cum până acum universitatea nu era proprietar acolo nu a putut face nici investiții. Acum au fost alocați 1 miliard de lei vechi pentru reparațiile necesare imobilului și investiții. "Acum am început să amenajăm acolo un laborator radio şi unul TV, de care studenţii aveau mare nevoie", a conchis rectorul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite