Oradea: Care de flori din Ungaria au cucerit orașul (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Care de flori din Ungaria au cucerit orașul (GALERIE FOTO)
Oradea: Care de flori din Ungaria au cucerit orașul (GALERIE FOTO)

Pentru al cincilea an consecutiv, Caravana Florilor a poposit vineri la Oradea. Carele alegorice, reprezentând simboluri ale culturii și civilizației maghiare și române, și-au început traseul din Debrețin, străbătând încă de joi noapte drumul de parcurs.

Destinația lor finală a fost Parcarea Independenței, unde cele patru care alegorice, formate din sute de mii de floricele, au staționat câteva ore. Orădenii le-au admirat și le-au fotografiat, în timp ce formații de muzică populară, din județele Bihor și Hajdu-Bihar, au întreținut atmosfera. Seara a culminat cu concertul Bere Gratis, trupa fiind aleasă de orădeni, printr-un chestionar online, de pe site-ul primăriei Oradea. Simultan cu recitalul acestora, amatorii de teatru în limba maghiară s-au orientat spre Șanțul Cetății, unde Teatrul Muzical Mandala din Nyiregyhaza a avut o  reprezentație.

Colaborare româno-maghiară
Caravana Florilor este un eveniment cu tradiție în Ungaria, aceasta fiind a patruzecea ediție, la Debrețin. Manifestările sunt organizate cu ocazia zilei naționale a Ungariei (20 august). Trecerea carelor alegorice peste graniță, la Oradea, reprezintă rezultatul unei colaborări între administrațiile locale din Oradea și din Debrețin.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite