Oradea: Unde ne lăsăm animalele de companie pe timpul concediilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posesorii de câini şi de pisici au acum posibilitatea să-şi lase companionii la o pensiune dedicată numai lor. Şi cum este perioada concediilor, această posibilitate este binevenită.

La pensiunea „Pisicile aristocrate” sunt primite bineînţeles pisicile dar şi câinii de talie medie şi de talie mică. „Am deschis pensiunea în noiembrie anul trecut cu gândul că vom caza doar pisici, dar din aprilie am început să luăm şi câini şi am observat că stăpânii de căţei sunt mult mai receptivi la ceea ce oferim noi,”  spune Mariana Popesc, proprietara pensiunii. Posesorii de câini şi de pisici cunosc foarte bine problema găsirii unui loc pentru animalul lor de casă atunci când pleacă în concediu şi nu îl pot lua cu ei. Această problemă s-a rezolvat, acum animăluţele pot fi lăsate cu încredere la pensiune. Aici au toate condiţiile de cazare, mâncare şi joacă, şi în plus au parte şi de dragostea de care au nevoie în absenţa stăpânilor. „ Avem o curte de două mii de metri pătraţi dedicată oaspeţilor noştri. Seara fiecare dintre ei doarme în cuşca lui,” povesteşte Mariana.

Numai cu carnet medical

 Cei care doresc să-şi cazeze companionii la pensiune trebuie să aibă în vedere ca animalul să aibă carnet de sănătate, cu toate datele necesare în el. „Nu primim animale numai cu carnetul de sănătate la zi, cu toate vaccinurile date şi cu deparazitarea făcută. De fiecare dată când vine un căţel sau o pisică noi verific carnetul de sănătate să văd la ce veterinar este, în cazul în care se întamplă ceva. Noi colaborăm cu un veterinar, dar este bine să ştim la ce medic este dus oaspetele nostru,” spune Mariana.

Minim 15 lei pe zi

Costul minim de cazare este de 15 lei pe zi, asta dacă stăpânul îi aduce şi mâncare companionului său. În aceşti 15 lei intră cazarea şi igienizerea căţelului, respectiv a pisicii. Cel mai mare preţ pentru o zi este de 25 de lei pe zi, dacă stăpânul preferă ca pisica sau căţelul lui să aibă şi masa inclusă. „De când am decis că primim şi căţei am avut şapte clienţi, din care unul deja vine a doua oară la noi. Trebuie să ni-l aducă acuma seara,” povesteşte Mariana. Aşadar odată cu perioada concediilor clienţii  încep să apară, printre ei este şi Gimi, un căţel vesel şi foarte jucăuş. „Stăpânii lui sunt plecaţi în străinătate pentru două săptămâni, aşa că el va sta la noi. E foarte drăguţ şi ne înţelegem foarte bine. Partea rea a acestei afaceri este că ne ataşăm foarte tare de oaspeţii noştri şi ne este foarte greu să ne despărţim de ei” povesteşte Mariana.
Doar pentru căței, servicii de pensiune oferă și Clubul Sportiv “Agility” Oradea.  Aici însă, sunt cazați doar cățeii care sunt membrii ai asociației chinologice sau ai clubului sportiv. Prețurile practicate încep de la câteva zeci de lei pe zi, până la 200 de lei,  în funcție de rasă, câine, vârstă și pretențiile pe care le are proprietarul.

Rezervări

Rezervările la pensiune se pot face pe site-ul www.pisiciaristocrate.ro  sau la numărul de telefon 0722-584453. Pentru căței nu trebuie făcut rezervări, iar pensiunea se găsește pe strada Dobrogeanu Gherea, nr. 1A.


 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite