FOTO Un tir cu flori din Olanda a fost oprit în Vama Borş. Transportul e suspectat că poartă o bacterie periculoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Direcţiei Fitosanitare din Bihor au prelevat probe pentru a stabili dacă transportul de flori conţine sau nu o bacterie periculoasă. Tirul va rămâne în vamă până la sosirea rezultatelor de laborator.

Update ora 16.30

Au fost ridicate mai multe ghivece cu flori de către inspectorii Direcţiei Fitosanitare, aceste probe urmând a fi trimise prin curierat special către laboratoarele din Bucureşti. „Toate ghivecele ridicate vor fi trimise, mâine, la Bucureşti, iar în cel mai scurt timp se va şti rezultatul. Nu ştim exact ce se caută. Noi doar am primit dispozitive să preluăm probe din toate încărcăturile care trec prin vama Borş şi transportă flori, seminţe sau bulbi" a spus inspectorul Amalia Laslău, din cadrul Direcţiei Fitosanitare.

 

Tir-urile verificate Patronul firmei Dacardi supărat că i s-a confiscat marfa
image

Dă click pentru mai multe fotografii

Marfa din Tir urma să ajungă la firma Dacardi Garden Desing din Oradea şi fusese încărcată în urmă cu două zile. „Valoarea mărfii se ridică la 18-20 de mii de euro. Dacă florile vor mai sta două zile în tir nu voi mai avea cum să-mi valorific marfa" a afirmat Mihai Banea, patronul Dacardi.



Dă click pentru mai multe fotografii

image
image
Inspectorii analizează florile

Tirul care transporta din Olanda flori, seminţe şi ghivece a fost reţinut în Vama Borş la ora 8.00, în această dimineaţă. Inspectorii vamali şi angajaţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Bihor au constatat că o parte din marfă nu era etichetată, iar cele care aveau etichete, nu erau traduse în limba română.

Angajaţii Direcţiei Fitosanitare au prelevat probe pentru a stabili dacă transportul este contaminat de o bacterie periculoasă. Tirul va fi oprit în vamă până când vor sosi rezultatele de laborator.

Toate vămile din judeţul Bihor sunt în alertă.

Măsura a fost luată după ce, în această dimineaţă, un transport cu seminţe şi flori, din Olanda a fost confiscat de Garda Financiară din Ilfov. Autorităţile cred că acestea ar putea aduce bacterii periculoase.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite