Un deţinut de la Penitenciarul Oradea a evadat şi are asupra sa un topor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinutul evadat din Penitenciarul Oradea
Deţinutul evadat din Penitenciarul Oradea

Un deţinut de la Penitenciarul Oradea, care ispăşea o condamnare de trei ani şi jumătate pentru furt, a evadat, miercuri, de la un punct de lucru al penitenciarului, situat în zona Uzinei de Apă, unde bărbatul făcea lucrări de salubrizare. Din primele informaţii, se pare că deţinutul are la el un topor.

Update: 16.15 Sute de poliţişti şi jandarmi îl caută la această oră pe deţinutul evadat de la un punct de lucru al penitenciarului, situat în zona Uzinei de Apă, unde bărbatul făcea lucrări de salubrizare. "Sunt mobilizaţi 140 de poliţişti de la Penitenciarul Oradea plus alte câteva zeci de jandarmi. Este căutat în mai multe zone din oraş, dar accentul se pune pe zona Uzinei de Apă", ne-a spus Gabriel Ţica, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea. Bărbatul făcea lucrări de salubrizare alături de alţi 13 colegi, toţi fiind supravegheaţi de un singur poliţist. A fost de ajuns un singur moment de neatenţie din partea omului legii, pentru ca deţinutul să evadeze.

Semnalmentele bărbatului sunt: înălţimea 179 cm, fruntea lată, nasul drept, ochii căprui, faţa ovală, părul gri ondulat, sprâncene arcuite, barba rasă, mustaţă, atletic, şi mai multe tatuaje pe corp.

Deţinutul a evadat de la punctul de lucru în jurul orei 12.00. Potrivit directorului Penitenciarului Oradea, comisar-şef Gicu Ruiu, este vorba de un bărbat în vârstă de 43 de ani, pe nume Dumitru Cora. Acesta a fost încarcerat în 1 iulie 2010, fiind condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru furt calificat. Pora urma să fie eliberat condiţionat în luna septembrie a acestui an.

Deţinutul a fugit pe malul Crişului, având asupra sa un topor. Pora este acum căutat de mai multe echipaje de poliţişti.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite