Ultimatum pentru orădenii din Ioșia: ori fac contract cu Electrocentrale, ori se debranșează!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest în Piaţa Unirii
Protest în Piaţa Unirii

Primarul Ilie Bolojan s-a întâlnit cu orădenii care locuiesc în Ioșia ca să discute pe tema creșterii prețului la gigacalorie. Totuși, discuțiie din 13 și 14 decembrie nu au decurs după cum ar fi vrut administrația locală, întâlnirile ajungându-se la ultimatumuri: cine nu va face contract cu CET, nu va mai avea energie termică sau apă caldă.

Oamenii prezenți la discuții și-au spus problemele, mai ales cele legate de dublarea prețului la energia termică. „Principala problemă ridicată a fost preţul foarte mare, dublu faţă de cel practicat de societatea care a furnizat până acum energie termică şi apă caldă, pe bază de energie geotermală. Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari spun că, în aceste condiţii, locuitorii din Ioşia nu doresc să încheie contracte cu Electrocentrale şi vor ca Transgex să rămână în continuare furnizorul de energie termică‟, se explică în comunicatul de presă al Primăriei Oradea.

Singura soluție

Edilul Ilie Bolojan le-a dat dreptate oamenilor dar cu toate acestea le-a explicat că altă soluție nue ste, pentru că legea 325 din 2006 impune un singur tarif la gigacalorie, în tot orașul. Reprezentanţii Electrocentrale, mai precis managerul Dragoş Gligor şi directorul de termoficare Daniel Ţigan, au subliniat că sunt obligaţi să respecte şi să pună în aplicare hotărârile Consiliului Local şi că în curând se vor afla în imposibilitatea de a furniza asociaţiilor din Ioşia energie termică şi apă caldă, în lipsa unor contracte legal încheiate cu acestea. Dacă nu sunt contracte, atunci nu au în ce bază legală să furnizeze căldură și apă caldă. Adică, cine nu-şi face contract nou, nu va mai avea apă caldă şi căldură.

Până acum, asociaţiile de proprietari din Ioşia au refuzat să semneze contractele cu Electrocentrale, afirmând că preferă să se debranşeze decât să plătească gigacaloria la tariful stabilit de Consiliul Local.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite