Oradea: UPDATE Aproape 20.000 de kilograme de carne expirată, confiscată de autoritățile din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: UPDATE Aproape 20.000 de kilograme de carne expirată, confiscată de autoritățile din Bihor
Oradea: UPDATE Aproape 20.000 de kilograme de carne expirată, confiscată de autoritățile din Bihor

Aproape 20.000 de kilograme de carne expirată au fost confiscate din depozitul unei societăţi comerciale bihorene.

ora 16.00
Administratorul societății de unde autoritățile au ridicat 29 tone de carne de pui și iepure a prezentat doar facturile în baza cărora a achziționat produsele, fără actele sanitar-veterinare.

La sediul Direcției Sanitar Veterinare Bihor, administratorul firmei a dat declarații. “Nu a putu să prezinte niciun document de însoțire a mărfii, certificat sanitar-veterinar, decât facutrile în baza cărora a fost achiziționată marfa”, ne-a spus Mircea Gelu Budău, directorul Direcției Sanitar Veterinare Bihor. Astfel, cele 29 tone de carne au fost confiscate și vor fi distruse în locuri special. Din surse neoficiale, carnea care ar fi trebuit comercializată în Bihor a fost adusă din Ungaria


Poliţiştii orădeni, inspectorii sanitari și comisarii ai Gărzii Financiare au controlat ieri societăţi comerciale comercializează carne și produse din carne.

"În cadrul acţiunilor, echipele de control au descoperit în depozitul unei societăţi comerciale din Tinăud, cantitatea de 18.742 de kilograme de carne (pulpe de pui, piept de pui, iepure) în valoare de aproximativ 190.000 lei, produse care aveau termenul de valabilitate expirat", spune inspector Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.

În acelaşi depozit au mai fost descoperite alte 10.873 de kilograme de carne şi preparate din carne, în valoare de aproximativ 110.000 de lei, fără documente sanitar - veterinare de provenienţă a mărfii.

"Societatea a fost amendată cu 15.000 de lei, iar cele 18.742 de kilograme de carne expirată au fost confiscate. Totodată, cele 10.873 kg. carne fără documente sanitar – veterinare au fost indisponibilizate şi oprite de la comercializare, până la prezentarea documentaţiei", precizează Alina Dinu. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite