Oradea: Curent şi apă pe banii UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Curent şi apă pe banii UE
Oradea: Curent şi apă pe banii UE

Proiectul de introducere a utilităţilor în parcul industrial a fost votat urgent de Consiliul Local, pentru a fi depus la timp.

Municipalitatea are nevoie de peste 20 de milioane de euro pentru introducerea utilităţilor în parcul industrial Eurobusiness. Peste 16 milioane de euro vor fi atraşi din fonduri europene, pentru a diminua din povara investiţiei. „Facem proiectul de buget pe 2010, astfel încât să putem asigura cofinanţarea proiectului. Dacă ratăm această şansă de accesare a fondurilor europene, nu mai avem alta”, a precizat viceprimarul Biro Rozalia.

Pentru a face parcul industrial viabil, executivul va realiza drumul de acces de la DN 1, căi de acces, alimentare cu apă, canalizare şi staţie de epurare, alimentare cu energie electrică şi termică, reţea de telecomunicaţii şi trei parcări cu aproximativ 800 de locuri.

Primii pretedenţi


Ieri s-au deschis ofertele celor opt firme care doresc să concesioneze teren în parcul industrial pentru desfăşurarea unei activităţi. „Firmele vor putea începe lucrările de construire a halelor după semnarea contractului de concesiune, practic în această toamnă, dacă obţin autorizaţiile necesare”, a spus Delia Ungur, directorul Parcului Industrial Eurobusiness. Vor fi create cel puţin 5000 de locuri de muncă.

Parcul industrial se întinde pe 121 de hectare de teren. Acesta va fi populat treptat cu firme orădene care vor să se mute în spaţii mai mari, dar şi firme din afara oraşului care vor să îşi extindă sau să înfiinţeze afaceri noi. Parcul a fost împărţit în 16 loturi, care au 116 parcele pentru firme de producţie sau servicii.

Vor firme care nu poluează

În funcţie de numărul şi necesităţile firmelor interesate, parcelele vor putea fi comasate. Intenţia municipalităţii este să atragă în special firme de industrie uşoară nepoluantă, activităţi de logistică industrială şi depozitare, servicii de tip call-center, software şi firme de cercetare şi laboratoare tehnologice.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite