Tutun şi filtre pentru ţigarete, introduse ilegal în țară, descoperite de polițiștii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Poliţiştii de frontieră au depistat un bihorean care încerca să introducă ilegal în țară aproximativ nouă kilograme de tutun şi 20 de cutii a câte 200 de filtre pentru confecţionarea  ţigaretelor. Marfa urma să fie vândută  pe "piaţa neagră"  din Oradea.

Bihoreanul Norbert G. (27 de ani) a fost oprit la intrarea în țară. "El se afla la volanul unui autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în Romania. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră bihoreni au avut suspiciuni că şoferul ar transporta ţigări sau alte mărfuri de contrabandă și au decis efectuarea unui control amănunţit al autoturismului", declară comisarul șef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Bihor.

Oamenii legii au descoperit aproape 9 kilograme de tutun, ambalat în 53 de cutii inscripţionate cu numele "Austin" şi "Sophiane" şi 20 de cutii a câte 200 de filtre pentru ţigarete, marca "Golden Gate".

"Conducătorul auto a pus în locuri diferite tutunul, de filtrele pentru tigarete, pentru a nu trezi suspiciunea poliţiştilor de frontieră. El intenționa să confecționeze țigări din marfa introdusă ilegal în țară, pe care să le vândă pe urmă în piaţa din Oradea, la un preţ ce i-ar fi adus profituri ilicite", mai spune Dan Lazăr.

Polițistul de frontieră precizează că, potrivit legislației, nu se poate introduce în țară mai mult de un kilogram de tutun. Atât tutunul cât şi filtrele pentru ţigarete fost  reţinute de poliţistii de frontieră, care continuă cercetările.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite