Turiştii români şi străini se calcă în picioare la cel mai modern ştrand din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştrandul Felix din staţiunea Băile Felix ajunge să fie vizitat şi de 7.000 de oameni într-o singură zi. Ştrandul dispune de jacuzzi, hidromasaj, tobogane iar calitatea apei este mai bună decât cea din renumitele ştranduri din Ungaria

Chiar dacă preţul unui bilet este de 25 de lei, fiind printre cele mai ridicate tarife la unităţile de profil din judeţ, porţile ştrandului Felix sunt trecute în medie, de 4.500 de persoane zilnic. În zilele bune, 7.000 de oameni intră în ştrand. Lumea se calcă în picioare pentru a se bălăci în bazinele cu apă termală pură, să se distreze la tobogan sau să se relaxeze la jacuzzi şi hidromasaj.

La standarde europene

Timp de doi ani, între 2008 şi 2009, ştrandul Felix din staţiunea Băile Felix a fost modernizat. Nu mai puţin de cinci milioane de euro s-au investit atunci pentru ca unitatea să fie conform cu normele europene. În prezent, Felix este principal atracţie pe harta ştrandurilor bihorene.

„Ştrandul are o capacitate de 4.500 de locuri.. Dispune de şase bazine, dintre care trei dotate cu jacuzzi, hidromasaj şi ciuperci şi gheizere care generează hidromasaj natural. Avem totodată şi un bazin cu valuri care generează valuri la fel ca şi cele de la mare. Pentru cei mici există două bazine cu apă recirculabilă, dotate cu jucării", explică Constantin Oprinoiu, administratorul ştrandului.

Ciupercile din care curge apa pentru hidromasaj reprezintă principalele atracţii ale ştrandului. Acestea sunt câte două într-un bazin şi funcţionează intermittent. Când una se opreşte, cei din bazin dau buzna la cea care porneşte. Şi amatorii de distracţie au ce face la Felix. Ştrandul dispune de trei tobogane cu câte cinci piste, două de senzaţii şi trei piste mai lente, pentru copii. Există totodată şi teren de beach volley şi unul de mini fotbal.

Citește astăzi în „Adevărul de Transilvania“ ce dotări are ștrandul Felix!

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite