Turiştii care parchează aiurea, blocând circulaţia la munte, ameninţaţi cu închisoarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care merg la munte pentru a schia, dar sunt prea comozi pentru a-şi lăsa autoturismele în parcările amenajate mai departe de pârtie, pot fi amendaţi sau chiar pedepsiţi cu închisoare, dacă blochează drumul public, aşa cum se întâmplă în fiecare weekend, în staţiunea Vârtop.

Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor reamintesc turiştilor  care intenţionează să petreacă zilele de weekend în staţiunile montane Vârtop şi Stâna de Vale că sunt obligaţi să parcheze autovehiculele numai în locurile special amenajate în acest scop. „Blocarea cu intenţie a drumului public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei, ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor.

Parcare specială pentru autocare

Conform ununi protocol încheiat între IPJ Bihor, IPJ Alba şi administratorii  drumurilor, în zona satului de vacanţă Vârtop, pe raza judeţului Alba, s-a amenajat o parcare specială pentru autocare, la circa 400 m distanţă de pârtie, singurul loc în care pot fi parcate autocarele. Pe parcursul întregului sezon de iarnă, în zilele de sâmbătă şi duminică, începând din localitatea Lunca, pe DN 75, este interzisă circulaţia autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă autorizată de peste 7,5 tone.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite