Turiștii străini care vin în vacanță în România sunt nemulțumiți de întârzierile trenurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slovacul Jakub Palkovic (19 ani) a plecat ieri din România după câteva săptămâni petrecute în țara noastră. A călătorit foarte mult cu trenul și spune că a fost un coșmar toată călătoria, din cauza orelor multe petrecute în tren.

"Cel puțin în Gara din Oradea condițiile sunt bune. La fel ca în oricare gară din Europa. Văd că este recent renovată și are de toate, bufet, magazin, chioșcuri", spune Jakub. Nu poate să nu remarce însă diferența mare între viteza mică cu care circulă trenurile din România și întârzierile înregistrate de trenurile de la noi și viteza și cu care circulă trenurile în restul țărilor din Europa, unde aceeași distanță este parcursă într-un timp cu mult mai scurt. "A fost un coșmar drumul Constanța - Oradea. Am venit 17 ore cu trenul, o distanță de 870 de kilometri. Din Slovacia în Cehia am făcut 900 de kilometri în zece ore. Este o diferență foarte mare", mărturisește slovacul.
"Este bătaie de joc. Am venit cu Intercity de la Brașov la Oradea. Este cel mai scump și cică face cel mai puțin. N-am avut aer condiționat în vagon și trenul a ajuns cu vreo trei ore întârziere", a spus revoltată Iulia Naghi. "Întârzierile astea sunt o regulă, nu mai sunt o excepție, nu înțeleg de ce nu modifică atunci mersul trenurilor și să includă și întârzierile în orar. Așa n-am mai aștepta ore întregi pe peroane după trenuri", mai spune orădeanca.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite