Turiștii puțini care vin în Băile Felix lasă angajații Turism Felix în șomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiștii vin în Băile Felix pentru a beneficia de apa termală
Turiștii vin în Băile Felix pentru a beneficia de apa termală

În Băile Felix numărul angajaților din stațiune e aproape egal cu cel al turiștilor aflați în vacanță. Ca urmare, ospătari, bucătari, recepționeri, ingineri, economiști și muncitori calificați vor ajunge șomeri în prag de iarnă.



Cel mai mare operator de turism din Băile Felix, SC Turism Felix, se pregătește de disponibilizări. Numărul mic de turiști care vin în stațiune i-a determinat pe cei din conducerea societății să trimită 15% din salariați în șomaj. Astfel, 128 de persoane vor intra în șomaj din această lună. "Având în vedere situația trebuiau făcute disponibilizările, chiar dacă e neplăcut pentru angajați, mai ales că vine iarna. Dar opt sute de turiști nu pot susține opt sute de angajați", a declarat Gheorghe Costea, reprezentantul salariaților SC Turism Felix.  Florian Serac, directorul general al SC Turism Felix a spus că societatea a fost nevoită să facă o reducere a cheltuielilor, pentru ca în sezonul următor stațiunea să poată funcționa la capacitate maximă și să poată continua planurile de investiții. "Ca urmare a condițiilor economice și a scăderii numărului de turiști, am fost nevoiți să facem disponibilizări", a declarat Florian Serac. Acesta a spus că numărul turiștilor a scăzut cu 15%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Hoteluri închise


Ca urmare, Turism Felix a închis, pentru moment, două hoteluri, din cele șapte pe care le are în proprietate. "Este vorba de Hotel Unirea, de două stele, și până la Revelion am închis și Nufărul, hotel de trei stele", a spus Serac. El a precizat că disponibilizările au fost făcute în urma discuțiilor cu reprezentanții salariaților și că este posibil că din luna aprilie cei trimiși acum în șomaj să fie rechemați la muncă. SC Turism Felix are în jur de 830 de angajați. Potrivit directorului general, în acest moment în stațiune sunt în jur de 1000 de turiști, în condițiile în care stațiunea are 2.400 de locuri și 1.900 în funcțiune. "Gradul de ocupare este de 30%", a subliniat Serac.
Potrivit Maricicăi Juca, purtător de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, SC Turism Felix a anunțat disponibilizări în noiembrie și decembrie. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite