Tribunalul Bihor a respins eliberarea judocanului Daniel Brata pe cauțiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bihor a respins ieri cererea de eliberare sub cauțiune a judocanului Dan Brata. Avocații sportivului au declarat recurs, care urmeayă să se judece zilele următoare la Curtea de Apel Oradea.  Săptămâna trecută, judecătorii au decis arestarea sportivului  pentru douăzeci de zile după ce acesta a bătut un tânăr jurist orădean.

Reținerea campionului național de judo vine la aproape o lună după eveniment. Judocanul a fost implicat în scandal alături de colegul său din lotul național, Valentin Radu, pe care polițiștii nu l-au putut reține pentru că nu este în țară. Sportivul a participat la Campionatele Mondiale Universitare de Judo care au avut loc în China reușind să obțină medalia de bronz la categoria de 90 de kg.

Valentin Radu a fost alături de Daniel Brata, în faţa clubului Escape, la bătaia de pe urma căreia orădeanul Adrian Popa, de 25 de ani, a rămas cu sechele, fiind paralizat pe partea dreaptă şi având defect de vorbire. După prima operație, tânărul de 25 de ani a fost optimist. Înainate de a ajunge în salon, era convins că a scăpat cu bine. Își mișca partea dreaptă și putea vorbi. Starea însă s-a înrăutăți treptat și Adrian a picat într-un somn greu din care nu se mai putut trezi decât cu ajutorul doctorilor. La sfatul doctorilor, Adrian a ajuns cu salvarea la o clinică specializată din Timișoara, unde i se puteau face investigații cu aparatură performantă.

„În tot acest timp cât am stat în spital, am primit de la Brata un singur telefon. Mi-a oferit 15.000 de  euro în schimbul tăcerii. L-am refuzat", explică victima. La Timișoara, doctorii i-au confirmat lui Adrian că este vorba de un hematom și tânărul a suferit a doua intervenție chirurgicală în cinci zile. De revenit însă, nu și-a revenit. Dacă va fi găsit vinovat, Brata riscă o pedeapsă de cinci până la douăzeci de ani de închisoare. Săptămâna trecută Brataa fost exclus din lotul olimpic de judo şi suspendat din activitatea sportivă până la terminarea cercetărilor penale.

Martorii susțin că Valentin Radu a contribuit la bătaietânărului orădean. El l-ar fi lovit cu piciorul pe juristul Popa, după ce acesta a căzut la pământ. Lotul de Judo ajunge astăzi în țară, Valentin Radu urmând să fie audiat, în cursul zilei de mâine.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite