Trei moldovence au vrut să treacă în Ungaria cu documente românești false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei femei din Republica Moldova au încercat să iasă ilegal din tară pe la punctul de frontieră de la Săcuieni, cu ajutorul a doi cetăţeni români, folosind cărti de identitate  românești, falsificate.

Femeile s-au prezentat în punctul de trecere a frontierei călătorind cu un autoturism, fiind însotițe de doi bărbați din Oradea. Ele au declarat că vor să ajungă la Budapesta. "Polițistul de frontieră de la controlul documentelor a observat că documentele nu prezintă elementele de siguranță ale unora autentice, motiv pentru care femeile și însoțitorii acestora au fost condusi la sediul sectorului", a declarat subinspector Cătălin Simuț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Bihor.

 În timpul verificărilor, femeile au declarat că au intrat în România cu pașapoarte personale,  având  viza valabilă, prin PTF Albița. "În România au spus că au cunoscut un cetățean moldovean care le-a promis că le va ajuta să ajungă în Italia cu cărți de identitate românești falsificate, pentru care vor trebui să plătească în total 5.300 de euro", a precizat Simuț.   

Ajunse în Oradea, femeile au primit cărtile de identitate românești cu fotografiile lor și au fost preluate de doi bărbați din Oradea, cu care s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Săcueni, pentru a ieși din România.Oamenii legii au descoperit că cele trei se numesc  Aliona L.,  Iulia V.,  Irina S., și au între 28 și 42 de ani. Cele trei sunt cercetate pentru  complicitate la fals material în înscrisuri oficiale,  fals privind identitatea  și tentativă de trecere  ilegală  a  frontierei  de  stat. Cei doi orădeni sunt cercetați pentru tragic de migranți.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite