Trei tiruri pline cu 70.000 de kilograme de azotat de amoniu au fost „confiscate‟ de polițiștii bihoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tir-urile au fost oprite în apropiere de Punctul de Trecere al Frontierei Salonta
Tir-urile au fost oprite în apropiere de Punctul de Trecere al Frontierei Salonta

Trei autocamioane pline cu aproape 70.000 de kilograme de azotat de amoniu au fost depistate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, miercuri seara, în apropiere de vama Salonta. Deținătorii mărfii încercau să evite plata TVA-ului, prin intermediul unei firme „fantomă‟.  

Mașinile aparțineau unor firme cu sediul în Ungaria și aparent efectuau transport de marfă din România în Ungaria. În urma controlului, polițiștii au stabilit că de fapt azotatul a fost doar obiectul unui export simulat. După actele deținute de șoferii care conduceau TIR-urile, cele trei autotrenuri transportau azotatul de la o societate comercială cu sediul în judeţul Arad, administrată de un cetăţean ungar, către o firmă din Ungaria.

Practic, însă, nu a fost aşa, căci marfa fusese adusă în aceeaşi zi din Ungaria şi nici măcar nu a ajuns la firma din Arad. „În urma verificărilor s-a stabilit că marfa provine de fapt din Ungaria, fiind transbordată în aceeaşi seară din alte mijloace de transport din Ungaria, în cele în care a fost identificată", spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, Alina Dinu.

Marfă confiscată

Polițiștii au stabilit că firma din Arad era de fapt una „fantomă‟, care nu avea niciun fel de sediu în Salonta, locul transbordării mărfii. Angajații IPJ Bihor susțin că prin această metodă firma încerca să evite plata TVA-ului în Ungaria. Polițiștii au confiscat toate cele aproape 70.000 de kilograme de azotat de amoniu, în valoare de 104.000 de lei, iar societatea arădeană a fost amendată cu 8.000 de lei.

Azotatul sau nitratul de amoniu face parte din îngrăşămintele naturale, fiind folosit pentru culturile de cereale, păşuni sau livezi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite