Trei facultăți vor "dispărea" din toamnă de pe harta Universității din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce comisia ARACIS a atras atenția Universității că sunt prea multe funcții de conducere în organigramă, rectorul Cornel Antal a decis să le desființeze prin comasarea câtorva facultăți. Facultatea de Muzică, Facultatea de Energetică și Facultatea de Sport vor fi comasate cu alte facultăți.

După ce comisia ARACIS a atras atenția Universității că sunt prea multe funcții de conducere în organigramă, rectorul Cornel Antal a decis să le desființeze prin comasarea câtorva facultăți. "Restructurarea este un pas important și pentru că finanţarea de la Ministerul Educaţiei ţine cont de numărul de funcţii de conducere raportat la numărul total de posturi", a declarat rectorul.
Astfel, începând cu data de 1 octombrie, Facultatea de Muzică, până acum de sine stătătoare, va fi comasată cu Facultatea de Arte.
De asemenea, Facultatea de Energetică și textile Pielărie se va uni cu Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial.
Cea de a treia facultate care dispare este Facultatea de Sport. Acesta  va fi comasată cu departamentul de Geografie şi Turism al Facultăţii de Istorie. Noul departament format astfel se va uni cu Facultatea de Ştiinţe Politice şi va deveni "Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării".

Decani fără funcții
Dacă numărul elevilor și specializările pe care aceștia le pot urma nu se schimbă, profesorii cu funcții sunt afectați de aceste schimbări. "Avem șaisprezece cadre didactice care își pierd funcțiile de conducere", spune Antal. Dintre acestea, trei sunt decani. "Pentru că vom aplica noua lege a educației, vom reduce și posturile de secretari științifici", a mai completat rectorul.
Practic, în urma comasărilor nu ami puțin 35 de oameni își pierd funcția de conducere, rămânând doar cu aceea de profesor. Din punct de vedere al salariilor, Universitatea face astfel o economie de aproape 40.000 de lei pe lună.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite