Trei bihoreni sunt acuzați că au clonat peste o sută de carduri bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dispozitivul folosit pentru clonat carduri
Dispozitivul folosit pentru clonat carduri

Trei bihoreni cu vârste cuprinse între 32 și 34 de ani au ajuns în atenția anchetatorilor, fiind acuzați că au clonat carduri bancare. Cei trei au fost trimiși în judecată, doi în arest preventiv.

Valentin Genis Sbârciog (32 ani) din Tărian, Vasile Arhip (32 ani) din Oradea şi Ştefan Rusalim Lele (34 ani) din Bratca sunt cercetați pentru constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare şi punere în circulaţie de mijloace de plată electronică falsificate, deţinere de dispozitive electronice în scopul săvârşirii de infracţiuni informatice, efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase şi acces ilegal la un sistem informatics.

"Cei trei sunt acuzaţi că, în perioada decembrie 2009 - aprilie 2010, sub coordonarea liderului grupului au confecţionat dispozitive destinate interceptării datelor de identificare ale cărţilor de credit şi codurilor PIN aferente, pe care ulterior le-au instalat pe mai multe bancomate aparţinând unor instituţii bancare din Oradea, Beiuş şi Sibiu", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.

Dupa instalarea dispozitivelor de skimming, cei trei au revenit la bancomatele compromise prin accesul ilegal, au demontat aparatura şi au descărcat datele informatice capturate, intrând astfel în posesia unei cantităţi impresionante de conturi bancare. "Ulterior, cu ajutorul unor programe hardware şi software, aceştia au inscripţionat benzile magnetice ale unor suporturi de plastic (carduri expirate, cartele de acces în  instituţii, cartele de alimentare cu carburant etc.) cu datele obţinute şi s-au deplasat prin diverse localităţi din ţară, retrăgând bani de la ATM - uri, din conturile fraudate", se mai arată în comunicat.
 
În luna august, anchetatorii au făcut mai multe descinderi la locuințele celor trei. În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat dispozitive electronice, înscrisuri, aparatură IT, laptop-uri, unități centrale de calculator, suporturi optice de stocare a datelor. Potrivit IPJ, cei trei au clonat peste o sută de carduri, valoarea prejudiciului fiind de peste 50.000 de euro. Pentru a recupera banii furați de cei trei, oamenii legii au pus sechestru pe un apartament din Oradea și un autoturism de lux.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite