Trei bărbați au plătit o mie de euro, pentru acte cu care să ajungă în Spațiul Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incident în Vama Borș
Incident în Vama Borș

Trei persoane, din Afganistan și Iran, au încercat să iasă ilegal din țară, folosind cărți de identitate românești, cumpărate la București printr-un intermediar afgan. Alți trei bărbați, din Algeria și Palestina, au încercat să treacă granița cu un taximetru, prin Borș.

Șase persoane au încercat să iasă ilegal din țară în acest sfârşit de săptămână, atât prin punctul de trecere a frontierei cât si pe la,, frontiera verde", informează Cătălin Simuț, purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean de Poliție de Frontieră (IJPF) Bihor. Primele trei persoane s-au prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borș pentru a ieşi din țară, călătorind cu un autoturism Volkswagen. „Cei trei bărbaţi au prezentat pentru controlul de frontieră cărți de identitate românești.  Polițistul de frontieră care a efectuat controlul documentelor a avut suspiciuni în ceea ce privește autenticitatea acestora, motiv pentru care bărbaţii au fost conduși la sediul sectorului. În urma verificarilor s-a stabilit faptul că actele sunt false, pe documentele prezentate fiind aplicate fotografiile lor", a spus Simuț.

La muncă

În urma verificărilor și din declarațiile persoanelor în cauză s-a stabilit că aceștia sunt cetățeni din Afganistan și Iran, cu vârste cuprinse între 18 și 38 de ani și au obținut cărțile de identitate false la București prin intermediul unui cetățean afgan, în schimbul sumei de 1.000 euro. Bărbații au declarat politiștilor de frontieră că intenționau să ajungă în state din Spațiul Schengen pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Cu taximetrul

La un interval de numai câteva ore politiştii de frontieră au depistat un alt grup, format tot din trei bărbați, de data aceasta cetățeni din Algeria și Palestina, cu vârste cuprinse între 19 și 46 de ani, care s-au deplasat până în apropierea punctului de trecere a fontierei cu un taximetru. „Aceștia au fost observați în timp util și conduşi  la sediul sectorului de către poliţiştii de frontieră. Din verificari a rezultat faptul că intenția lor era de a trece ilegal frontiera pe jos prin ocolirea punctului de trecere al frontierei. La cercetări bărbaţii au declarat că intenționau să ajungă prin această metodă în state din Spaţiul Schengen, deoarece nu posedau viză", a spus Simuț.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite