Trei minori au fost aşcunşi între bagaje, pentru a trece graniţa româno-ungară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia de frontieră le-a întocmit dosare penale
Poliţia de frontieră le-a întocmit dosare penale

Trei minori, două fete şi un băiat, au fost ascunşi de părinţii lor între banchetele din spate ale unui microbuz, încercând astfel să treacă ilegal frontiera româno-maghiară.

Descoperirea a fost făcută miercuri seară, la Punctul de Trecere a Frontierei prin Borş, când şoferul unuiVolkswagen Transporter, care voia să meargă în Franţa, a fost oprit de poliţişti, pentru un control de rutină.

În maşină se aflau ca pasageri şapte persoane de cetăţenie română, cu vârste cuprinse între 26 ani şi 46 ani, toţi cu domiciliul pe raza judeţului Bihor.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit, ascunşi între banchetele din spate ale microbuzului şi acoperiţi cu o pătură, trei minori (două fete şi un băiat) cu vârste cuprinse între 4 ani şi 10 ani.

Toţi pasagerii microbuzului au fost conduşi la sediul sectorului pentru declaraţii şi clarificarea situaţiei.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit că părinţii minorilor, care sunt din comuna bihoreană Tinca, erau pasageri în microbuz. Oamenii au susţinut că au recurs la acest gest, deoarece documentele de călătorie ale minorilor erau expirate, dar nu aveau bani să le reînnoiască.

Persoanelor implicate în această cauză li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite