Trei mineri care protestează în subteran au fost tratați de ambulanțieri, după ce li s-a făcut rău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minerii nu vor să iasă din subteran
Minerii nu vor să iasă din subteran

Ambulanțierii bihoreni au acord prim-ajutor ortacilor care protestează la mina Băița. Potrivit medicului Emil Boțcău, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Bihor, doi mineri aflați în subteran au ieșit la suprafața acuzând dureri de cap și al treilea atac de panică și hipetensiune.

"Doi mineri, de 36, respectiv 38 de ani, au acuzat dureri de cap. Ambulanțierii le-au acordat prim-ajutor la fața locului, după care s-au întors în subteran. Un alt miner, în vârstă de 44 de ani, a avut un atact de panică și hipertensiune. El a stat mai mult la suprafață, dar se pare că va coborî din nou în subteran", a declarat Emil Boțcău.

Circa 60 de mineri de la Băița au intrat în subteran luni, disperați că nu și-au primit salariile de câteva luni. Minerii sunt deciși să nu renunțe la protest până nu-și primesc drepturile salariale. Potrivit liderului de sindicat Alexandru Iștoc, acționarul majoritar i-a anunțat astăzi că nu va mai bagă niciun ban în mina de la Băița. "Ne-a propus să preluăm noi afacerea", a declarat liderul de sindicat. El a spus că ortacii sunt deciși să nu iasă din mină până nu-și primesc banii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite