Trei medalii de aur pentru Universitatea din Oradea, la INFOINVENT 2011, în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziția INFOINVENT 2011
Expoziția INFOINVENT 2011

O delegaţie a Universităţii din Oradea (UO), formată din Aurel Setel şi Cristian Vancea, a participat la Expoziţia Internaţională Specializată „INFOINVENT-2011" organizată în Republica Moldova. Orădenii s-au întors acasă cu trei diplome și medalii de aur.

Expoziția INFOINVENT 2011 a fost organizată la sfârșitul lunii noiembrie, de către Agenţia de Stat  pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) şi Academia de Ştiinţe a Moldovei, și s-a desfăşurat în Chişinău. „La această expoziţie, UO a participat cu o serie de exponate cu privire la rezultatele cercetării din cadrul universităţii, rezultate ce sunt ori pot fi aplicate la agenţii economici, precum şi cu mai multe brevete de invenţie realizate în cadrul universităţii", a spus Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt la UO.

Echipe „de aur“

Exponatele şi brevetele au fost jurizate de către două comisii de experţi, iar la finalul evaluărilor, UO a primit trei medalii de aur.  Prima a fost acordată Centrului de Transfer Tehnologic CNCG-CTT, pentru activitatea de promovare a rezultatelor cercetării româneşti în circuitul economic. Practic, centrul a fost premiat pentru tehnologiile de obţinere a curentului electric din surse geotermale de energie, pentru tehnologiile de preuscare şi uscare a materialelor lemnoase utilizând energia apelor geotermale ca sursă de energie și pentru sistemele moderne complet automatizate pentru încălzire şi producerea de apă caldă menajeră, utilizând energia apelor geotermale. Echipa formată din Marcel Roșca, Ioan Moga, Traian Buidoș, Roman Ștefan, Bogdan Tătaru, Petru Ungur,  Teodor Maghiar și Vesselenyi Tibor a primit medalia de aur pentru brevetele de invenţie ce cuprind: dispozitiv de fixare a blocului anodic al magnetronului de putere, bloc anodic axial pentru magnetroane de putere, catod cu încălzire directă pentru magnetroane de putere. Diana Almași, Carmen Simona Bagdi, Mariana Timoce și Georgeta Gavriș au fost medaliate cu aur pentru brevetul de invenţie ce cuprinde metode de epurare recuperativă a ionilor de metale grele din soluţii reziduale.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite