Vezi aici care este situația drumurilor naționale și județene din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza ninsorii viscolite, joi a fost întreruptă circulația pe trei drumuri naționale din Bihor, în zonele Biharia, Aleșd și Uileacu de Criș. Situația a fost remediată, iar astăzi traficul este restricționat numai pe unul dintre cele trei, și anume DN1H Aleșd - Șinteu, pentru autovehiculele cu o masă maximă autorizată mai mare de 7.5 t.

Update, ora 13.00

Niciun drum nu mai este închis în Bihor, la această oră. „Pe drumul judetean 764 A - pe ruta Beius - Stana de Vale -  accesul este restrictionat pentru autovehiculele cu o masa maxima autorizata mai mare de 3.5 t (cu mentiunea ca acest drum ar putea fi inchis in timpul noptii pentru dezapezire, prin urmare recomandam a se evita circulatia pe acest sector de drum in timpul noptii). De asemenea, pe DN 1 H Alesd - Sinteu, accesul este restrictionat pentru autovehiculele cu o masa maxima autorizata mai mare de 3.5 t", a spus Alina Dinu.

Update 17 februarie, ora 08.00:

Potrivit informațiilor primite de la Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor, a fost închis drumul județean 764 A - pe ruta Beiuș - Stâna de Vale. Pe DN1 H (Aleșd - Șinteu), este restricționat accesul, pentru autovehiculele cu o masă maximă autorizată mai mare de 7.5 t. „Pe celelalte drumuri care au fost închise sau restricționate în cursul zilei de joi, 16 februarie, s-a reluat circulația", a spus Alina Dinu.

Update 16 februarie

La ora 10.30 a fost deschis DN 19 D, porțiunea Săcueni - Vama.

La ora 09.00 a fost ridicata restrictia de circulatie de pe DN 76, drumul fiind deschis circulatiei pentru toate vehiculele;

Potrivit informațiilor furnizate de către Compania Națională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), la această oră este întreruptă circulația pe DN 19D,  pe porţiunea Săcueni - Vamă (Letavertes), pe DN 1H  (Aleșd - Pădurea Neagră Șinteu) și pe DN 1P  (Uileacu de Criș - Spinuș). În ultimele 12 ore, cei de la CNADNR au acționat pentru declobarea acestor drumuri cu patru ATB,  două unimoguri, o turbofreză, și două încărcătoare frontale. Pe DN 76, pe porțiunea Cărpinet -Vârfuri, circulația este îngreunată, condițiile meteo nefavorabile impunând restricția de tonaj pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 t., până la orele 15.00. Potrivit informațiilor primite de la Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor, au mai fost închise drumul județean DJ 764D (Călățea-Cornet) și drumul comunal 7, pe porţiunea Şimian - Şilindru.

Zăpadă de până la 4 cm

Având în vedere că drumurile sunt acoperite cu zăpadă de până la un cm, se circulă în condiții de iarnă la Oradea, pe DN 1, DN 19 și la Inand, pe DN 79 și DN 79B. Stratul de zăpadă ajunge la  doi cm la Aleșd, pe DN 1 și DN 1H, și la Piatra Craiului, pe DN1. La Ștei, pe DN 75 și DN 76,  zăpada de pe carosabil ajunge la trei cm, iar în zona Măgura, pe DN 75, la patru cm. În județul Bihor, CNADNR a acționat în ultimele 12 ore cu 35 de utilaje și s-au împrăștiat 156 tone de material antiderapant.

 Cad crengi pe mașini

Vântul bate în continuare cu putere în Bihor, ajungând chiar și la 60 km/h, în zona Șinteu și Măgura. Vântul puternic a provocat pagube și la Oradea, crengile rupte ale copacilor căzând peste autoturismele parcate.

image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite