Oradea: Fetița moartă în sediul Băncii Transilvania este înmormântată astăzi (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Fetița moartă în sediul Băncii Transilvania este înmormântată astăzi (VIDEO)
Oradea: Fetița moartă în sediul Băncii Transilvania este înmormântată astăzi (VIDEO)

În timp ce organele competente caută un răspuns la întrebarea cine e de vină pentru drama de la sediul central din Oradea al Băncii Transilvania, familia Costa se pregătește de înmormântare.

Citește și Fetița, strivită de un dulap de doi metri

Inima ei s-a oprit de mai multe ori

Fetiță de trei ani, zdrobită în sediul unei bănci

Dosar penal în cazul accidentului de la Banca Transilvania

O fetiță de trei ani a murit în sediul unei bănci

Îngerul blond de numai trei ani și două luni, împliniți vineri, va fi înmormântat astăzi (marți) de la orele 13, la capela orășenească din Cimitirul Rulikowski din Oradea. Tatăl a sosit din Statele Unite ale Americii în noaptea de duminică spre luni și refuză, asemenea mamei și celorlalți membri ai familiei, să discute cu presa.

Mama nu s-a mișcat de lângă sicriu

Vecinii spun că mama, Simona Costa, este în continuare sub șoc, de sâmbătă până luni dimineață nefiind în stare să se despartă de trupul neînsuflețit al frumoasei sale copile. Și totuși a trebuit să o facă, pentru ca cei de la medicină legală să-și spună cuvântul. “Fetița a avut un traumatism cranian, adică i-a fost zdrobit craniul. Nu ar fi avut nicio șansă de supraviețuire”, a opinat Gabriel Mihalache, medic primar legist șef la Serviciul Județean de Medicină Legală Bihor.
Potrivit informațiilor comunicate luni de procurorul Dorel Moțiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, se efectuează cercetări în scopul stabilirii unei stări de fapt corecte. "Decesul fetiţei de 3 ani survenit într-o locaţie a Băncii Transilvania din Oradea este în atenţia procurorilor, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea înregistrându-se un dosar penal în acest sens.Din primele cercetări a rezultat că fetiţa aflându-se în această locaţie, urmare a căderii unui corp de mobilier cu dimensiunea de circa 2 metri, în împrejurări ce urmează a fi elucidate prin cercetări, a suferit leziuni decedând”, informează Dorel Moțiu. Inspectoratul Teritorial în Construcții Bihor a demarat de asemenea o anchetă, pentru a se stabili vinovatul răspunzător de drama din Banca Transilvania

Mamă devotată

Dana Cuc este vecină de bloc cu familia Costa. Fiul ei se juca des cu micuțele Simonei Costa. “Am apucat să o cunosc și să o admir pe Simona Costa, pentru felul în care avea grijă de fiicele ei. Este o mamă devotată. Fetele ei erau mereu îngrijite, curate. Le citea povești în fiecare seară”, spune Dana Cuc, pe care drama mamei îndoliate a impresionat-o până la lacrimi. În memoria vecinilor de pe strada Sovata din Oradea, Laura Georgiana Costa rămâne ca o fetiță adorabilă și plină de viață, cu cârlionți blonzi și ochi luminoși, albaștri ca cerul, îngrijită, iubită și vorbăreață. Așa au descris-o toți cei care au cunoscut-o, printre care și Loredana Lungu, o fetiță din vecini. “Era o dulceață de copil. De câte ori mă vedea mă striga și venea la mine. Chiar vineri ne-am întâlnit în spatele blocului și mi-a spus râzând că a împlinit trei ani și două luni”, spune Loredana, nevenindu-I să creadă că nu o va mai auzi râzând pe micuța Laura.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite