Un tramvai Siemens, de milioane de euro, a deraiat azi, din cauza macazurilor vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul a fost perturbat aproape două ore și călătorii au trecut prin niște emoții puternice, în această dimineață, când un tramvai marca Siemens a deraiat, lângă Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. Incindentul vine la două săptămâni după ce un alt tramvai, de aceeași marcă, a ieșit de pe șine, în zona Olosig.

În această dimineață, în jurul orei 6.20, unul dintre cele zece tramvaie de ultimă generație, pentru care s-au plătit circa 27 de milioane de euro, a deraiat, la macazul de la Casa de Cultură a Sindicatelor. „ Traficul a fost perturbat până la ora 8.00, când s-a reluat circulaţia. Tramvaiele care au circulat  pe liniile 1 şi 3 şi-au prelungit traseele pentru a acoperi şi linia 2,  în vederea asigurării transportului călătorilor, iar pe relaţia Cele 3 Crişuri - Nufărul s-a circulat cu 4 autobuze", informează Carmen Tocuț, purtător de cuvânt la OTL. În tot acest interval, panourile digitale din staţii au transmis informaţii călătorilor despre întreruperea circulaţiei.  

Macazuri prea vechi pentru tramavaiele noi

În urmă cu două săptămâni, tot dimineața, un alt tramvai Siemens a deraiat, în timpul schimbării macazului de la Parcul Olosig. Carmen Tocuț spune că de vină sunt macazurile prea vechi pentru tramvaiele Siemens. „Se are în vederea înlocuirea macazurilor cu altele acționate electric", spune Tocuț.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite