Oradea: Trăiesc cu repetiţie coşmarul morţii copilului născut prematur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Trăiesc cu repetiţie coşmarul morţii copilului născut prematur
Oradea: Trăiesc cu repetiţie coşmarul morţii copilului născut prematur

Bianca a fost declarată moartă din greşeală, iar starea ei este în continuare foarte gravă. Irina Marhaş şi Rezi Sandor continuă demersurile pentru a-şi înregistra copilul, chiar dacă nu are şanse de supravieţuire.

CITEŞTE ŞI:
Un bebeluş născut prematur a fost declarat mort, din greşeală, la maternitate

Părinţii fetiţei, care acum două săptămâni au primit, din greşeală, vestea cumplită că micuţa lor nu a supravieţuit, trec din nou prin acelaşi coşmar. „Bianca o cheamă pe fetiţă. E tot aşa rău bolnavă. Nu prea are mari şanse”, a spus Irina Marhaş, mama îndurerată.
La patru zile după ce s-a născut prematur, micuţa Bianca a murit în sufletul părinţilor ei. Mama fetiţei spune că o asistentă a anunţat-o că bebeluşul a murit. După ce a fost declarată moartă, părinţii ei nu s-au interesat cum să primească trupul pentru înmormântare. Săptămâna aceasta, Irina Marhaş şi Rezi Sandor au primit un telefon şocant. Au fost anunţaţi că fetiţa trăieşte şi că a fost declarată moartă din greşeală.

Cel mai oribil deja vu
„Soţia mea a mai născut prematur acum nouă ani doi gemeni, băiat şi fată. Băiatul a murit. Atunci tot o asistentă i-a spus vestea asta”, a povestit bărbatul. El precizează că nu vrea să acţioneze în instanţă spitalul sau asistenta care le-a dat vestea macabră. „Nu vrem judecată. Nu vrem să facem rău la nimeni”, adaugă el. Marhaş nu a dorit să explice de ce nu a cerut trupul copilului declarat mort, după ce îl văzuse în incubator în ziua a treia sau a patra de la naştere.

Nu vor să găsească vinovatul
Doctorul Liana Antal, directorul Spitalului de Ginecologie Oradea, spune că nu poate identifica asistenta care a greşit. „Sunt 400 de angajaţi în spital. Părinţii nu au sesizat nimic despre asistentă. Dacă nu a reţinut numele, în ce zi şi pe ce tură a lucrat”, a adăugat Antal.

  

image
image
image

CITIŢI MÂINE
povestea completă
a micuţei Bianca, în

image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite