Oradea: Trăiesc din nou moartea fetiţei născute prematur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Trăiesc din nou moartea fetiţei născute prematur
Oradea: Trăiesc din nou moartea fetiţei născute prematur

Irina Marhaş şi Rezi Sandor şi-au botezat fetiţa Bianca, deşi se aşteaptă să afle pentru a doua oară că micuţa a decedat.

Prima dată copilul a fost declarat mort la patru zile de la naşterea prematură. Cuplul părăsise atunci spitalul fără ca măcar să ceară să vadă trupul neînsufleţit. Apoi nu s-au mai interesat să recupereze fetiţa pentru înmormântare.
Săptămâna aceasta au revenit la spital după ce li s-a comunicat că s-a produs o greşeală şi că fetiţa trăieşte. „Bianca o cheamă pe fetiţă. E tot aşa rău bolnavă. Dacă îşi va reveni va fi foarte bolnavă, dar nu prea are mari şanse”, spune tatăl îndurerat. „Nu vrem judecată. Nu vrem să facem rău la nimeni”, a  adăugat bărbatul.
Ciudat este că tatăl fetiţei nu vrea să spună de ce nu au cerut trupul copilului declarat mort, după ce îl văzuse în incubator după naştere. Doctorul Liana Antal, directorul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Oradea, spune că nu are cum să identifice asistenta care a făcut greşeala sinistră. „Sunt 400 de angajaţi în spital. Dacă nu a reţinut numele, în ce zi şi pe ce tură a lucrat, cum să o găsim?”, s-a justificat Liana Antal. „Dacă vom avea semnalmentele asistentei şi o vom identifica, va fi sancţionată”, a mai spus Antal.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite