Traficanţi de droguri din judeţele Mureş şi Iaşi, trimişi în judecată la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii antidrog orădeni şi procurorii D.I.I.C.O.T. au propus trimiterea în judecată a şapte persoane acuzate că au înfiinţat trei laboratoare clandestine pentru cultivarea cannabis - ului, în judeţul Mureş. Pentru „fabricile de cannabis", cei şapte furau până şi energia electrică. „Producţia" lor era comercializată, printre altele, şi în Oradea.

La începutul lunii iulie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea - Serviciul Antidrog, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea au finalizat cercetările faţă de şapte persoane care au fost cercetate în stare de arest preventiv pentru trafic de droguri, pentru cultivarea, fără drept, de plante de cannabis, precum şi pentru furt de energie electrică.

Trei laboratoare

„Cei şapte, respectiv T.M., de 36 de ani, S.G.M., de 44 de ani, M.G.A. de 43 de ani, K.A.R. de 31 de ani, K.A. de 23 de ani, P.S.V. de 35 de ani, toţi din Judeţul Mureş şi V.D.I., de 35 de ani, din Judeţul Iaşi, sunt acuzaţi de poliţiştii antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Oradea că, în perioada martie 2010 - aprilie 2011, pentru a obţine culturi de cannabis de calitate, au pregătit şi dotat special trei imobile, două pe raza localităţii Târgu Mureş şi unul în localitatea mureşeană Ogra. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii antidrog orădeni s-a stabilit că activitatea infracţională a grupului organizat a avut caracter permanent şi durabil, fiind bine planificată şi conspirată", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor.

Cunoştinţe de specialitate

În ce priveşte atribuţiile membrilor grupării, s-a stabilit că T.M. şi M.G.A. erau liderii grupării, fiind cei care coordonau activităţile celorlalţi, cei doi având cunoştinţele de specialitate necesare unor astfel de activităţi, iar S.G.M. era responsabil cu plantarea, îngrijirea şi recoltarea inflorescenţei plantelor de cannabis. De asemenea, s-a stabilit că T.M. a ales locaţiile, a închiriat imobilele folosite în activitatea infracţională şi a procurat diferite materiale necesare bunei funcţionări a plantaţiilor clandestine. Totodată, T.M. este acuzat că l-a racolat în grupul de crimă organizată pe P.S.V., cel care a asigurat montarea instalaţiilor electrice utilizate de aceştia, precum şi mentenanţa acestora.

600 de ghivece

În urma percheziţiilor domicilare efectuate la respectivele locaţii  poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea cercetărilor 33 de kilograme de plante de cannabis, care au fost cultivate în 600 de ghivece, diferite instalaţii şi aparatură folosite la cultivarea cannabis-ului, precum tubulatură flexibilă pentru aerisire, transformatoare de curent, ventilatoare de aer, folie izolantă de umiditate, dispozitive reflectorizante de lumină, soluţii fertilizatoare pentru plante de cannabis, lămpi fluorescente de mare putere, filtre de aer de mari dimensiuni, nailon pentru împachetat, o trusă specială folosită pentru măsurarea umidităţii, PH-ului şi temperaturii şi alte obiecte specifice activităţii de cultivare a plantelor de cannabis.

Închisoare până la 20 de ani

Prin rechizitoriul întocmit în cauză de către procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea s-a dispus trimiterea în judecată a celor şapte suspecţi, cinci dintre aceştia, respectiv T.M., M.G.A., S.G.M., K.A.R. şi V.D.I., fiind cercetaţi în stare de arest preventiv din 28 aprilie până în prezent. „Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate de la 5 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi", a spus Alina Dinu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite