Trafic optimizat la Oradea, cu o investiţie de circa 2 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Oradea vrea să realizeze un centru de cercetare pentru studierea tehnicilor de optimizare a traficului rutier din oraş, printr-un proiect finanţat de către Uniunea Europeană.  Serviciul de proiectare pentru centrul de optimizare a traficului a fost deja atribuit, firmei Impact Consulting, din Bucureşti.

Primăria Oradea a derulat procedura de achiziţie directă a serviciilor de proiectare pentru investiţia „Realizarea unui centru de cercetare pentru studierea tehnicilor de optimizare a traficului rutier în polul de dezvoltare urbană Municipiul Oradea". Sursa de finanţare a acestei investiţii o reprezintă Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria -  România (2007-2013) şi bugetul local.  

Două milioane de euro

Municipalitatea îşi propune să acceseze 2.000.000 de euro pentru înfiinţarea unui sistem de management al traficului. „Acest sistem presupune soft-uri, echipamente IT, GPS-uri, camere video, semafoare şi panouri de circulaţie", se arată în comunicatul transmis de către biroul de presă al Primăriei Oradea. Obiectul acestei achiziţii l-a constituit serviciul de realizare a documentaţiei tehnico-economice în vederea finanţării proiectului de înfiinţare al unui centru de cercetare pentru stabilirea tehnicilor de optimizare a traficului rutier în polul de dezvoltare urbană - Municipiul Oradea. Este vorba despre studiul de fezabilitate,expertiza tehnică şi auditul energetic, studiul de trafic, care va cuprinde date cu privire la traficul curent şi la cel estimat, şi realizarea documentaţiei de avizare în Comisia de Circulaţie a municipiului Oradea şi avizarea în această comisie a măsurilor propuse prin realizarea Centrului de Cercetare. Toate acestea, precum şi studiul de fezabilitate comun, tabelul de calcul pentru analiza cost-beneficiu şi  specificaţiile tehnice şi calitative ale dotărilor vor trebui predate în termen de 30 de zile calendaristice de la data semnării contractului de prestări servicii.

Cel mai mic preţ

Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut dintre ofertele declarate admisibile. Data limită, stabilită pentru depunerea ofertelor a fost 26 ianuarie 2012.  „În total au fost depuse trei oferte: Impact Consulting S.R.L - valoarea ofertei 50.500 lei, S.C. Marketscope - valoarea ofertei - 52.000 lei şi S.C. Octopod Construct S.R.L - valoarea ofertei 52.000 lei. Dintre acestea, firma câştigătoare a fost declarată Impact Consulting S.R.L. În acest moment, contractul de servicii încheiat între municipalitate şi firma câştigătoare se află în faza de semnare", a transmis biroul de presă al Primăriei Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite