Trafic îngreunat și cozi kilometrice în Ungaria, din cauza grevei polițiștilor pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul pensionarilor din Ministerul de Interne Ungar și greva angajaților Căilor Ferate Maghiare au îngreunat circulația în zona de frontieră dintre România și Ungaria. Șoferii au fost nevoiți să stea în trafic chiar și jumătate de oră, iar cozile formate s-au întins pe mai mulți kilometri.

Un protest al pensionarilor din ministerul de interne maghiar şi o grevă a angajaţilor Căilor Ferate maghiare îngreunează circulația din zona frontierei, între România și Ungaria. Zeci de minute au avut de așteptat șoferii care au ieșit sau au intrat în vama Borș asta deoarece, în dreptul localității Mezopeterd, polițiștii pensionari maghiari au ales să protesteze parcându-și  autoturismele pe partea dreaptă a șoselei. Asfel s-au format cozi kilometrice de autoturisme. Protestatarii s-au arătat nemulțumiți de faptul că le sunt tăiate pensiile de către guvern, astfel încât ei mai primesc doar 130.000 de forinți lunar. „Nu îmi convine pensia pe care o voi primi după recalculare. Am lucrat în Vama Borș ani buni și nu sunt de acord să primesc o pensie mult mai mică" a spus Karis Dejo, pensionar.





Dă click pe poză pentru fotogalerie de la protest

image

Probleme şi în Borş

Protestul a fost unul organizat. Circulația s-a desfășurat cu ajutorul semafoarelor și a agenților de poliție. Acest protest a  influențat și circulația din Vama Borș. „Participanții la trafic care se îndreaptă spre zona Debrecen pot să aleagă o variantă ocolitoare Artant - Bedo - Nagukereki - Hencida (sau Kismarja) - Hosszupaly -  Debrecen" a precizat Cătălin Simuț, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județan al Poliției de Frontieră Bihor. Pe teritoriul judeţului Bihor, punctele de frontieră care pot fi tranzitate sunt: Salonta - Mehkerek;  Borş-Artand;  Valea lui Mihai  - Nyirabrany;  Săcuieni - Letavertes. Protestul se va încheia în jurul orelor 20.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite