Tot mai mulți brazi tăiați ilegal sunt confiscați de polițiști în piețele orădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe controale în piețele din Oradea
Mai multe controale în piețele din Oradea

30 pomi de Crăciun au ajuns la Ocolul Silvic după ce autoritățile au demarat controale în piețele din Oradea. Comercianții nu au avut asupra lor documentele de proveniență a brazilor.

În vizorul polițiștilor au fost trei piețe din Oradea: Cetate, Rogerius și Decebal. Autoritățile au verificat 23 de comercianți și au aplicat 10 sancțiuni în valoare de 1.240 lei. Într-una din piețe, un bărbat de 43 ani oferea spre vânzare brazi pentru care nu avea documente. Polițiștii au confiscat de la acesta zece pomi de Crăciun. În același loc, un tânăr de 30 ani a rămas fără 20 de brazi după ce în urmă verificărilor nu a prezentat actele de proveniență ale acestora. Bunurile confiscate au fost depozitate la Ocolul Silvic Oradea.

Atenție la elementele de siguranță

Polițiștii spun că locurile de comercializare sunt supuse autorizării, sub sancţiune contravenţională. "Pentru un cumpărător, primul semn de ilegalitate ar putea fi prezenţa vânzătorului la colţul străzii, în faţa imobilului unde locuieşte, sau în alte asemenea locuri. Bradul de Crăciun, comercializat prin structurile silvice abilitate, are ataşat sigiliul crotaliu. Lipsa acestui element este un semn de ilegalitate", a explicat inspectorul Alina Dinu, purtător de cuvânt al Ipj Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite