Oradea: Tortul din scutece, ultima fiţă la botez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Tortul din scutece, ultima fiţă la botez
Oradea: Tortul din scutece, ultima fiţă la botez

Orădenii fac petreceri cu accesorii ieşite din comun, cu idei de la americani. În criză de inspiraţie, naşii sau invitaţii apelează la persoane cu imaginaţie, care le creează torturi speciale şi utile.

Orădenii au împrumutat o nouă modă de la americani. Cu ocazia evenimentelor speciale din viaţa bebeluşilor, un nou cadou face furori. Este vorba despre un dar util şi estetic în acelaşi timp: tortul din scutece de unică folosinţă.
Ramona Bulzan, care este cunoscută pentru torturile inedite pe care le face, a început să realizeze, la cerere, torturi formate din scutece. „Cred că este o modă împrumutată de la americani. Acolo ştiu sigur că se fac astfel de cadouri, la botezuri sau petrecerile pentru copii”, a explicat Ramona Bulzan.
Ea nu este singura căreia i s-a cerut să „construiască” torturi din scutece. Sorana Mago, coafeză de profesie, face pentru prietene astfel de torturi. De mică i-a plăcut să realizeze tot felul de aranjamente, astfel încât atunci când Ana Simion, prietena sa, i-a cerut să-i pună în practică ideea, nu a spus nu provocării. „Cu câteva scutece, panglici şi diverse jucării se pot crea torturi cu diferite teme”, a povestit Sorana. Efectul asupra destinatarului cadoului este garantat. „Iniţial, cine îl vede crede că e de mâncat. Apoi, când se apropie, îşi dă seama că nu e din frişcă, ci din scutece”, a spus Ramona Bulzan.
Ioana Pogan este mama unui băieţel recent botezat. A primit de la nişte prieteni un astfel de cadou şi recunoaşte că încă nu a desfăcut tortul, deşi scutecele din care este format i-ar fi fost utile. „E prea frumos ca să-l distrug. E o amintire pe care vreau s-o păstrez”, spune Ioana.

image
image



Minimum o sută de lei
Preţul unui tort din scutece depinde de materia primă folosită. „Cel mai ieftin tort pe care l-am făcut a costat 100 de lei. Nu pot să spun un preţ maxim, fiindcă acest tip de tort poate avea orice mărime îşi doreşte clientul. Contează mult şi ornamentele folosite”, a explicat Ramona Bulzan. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite