Oradea: Top prăjituri: cu ciocolată, mac sau cremă de ouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Top prăjituri: cu ciocolată, mac sau cremă de ouă
Oradea: Top prăjituri: cu ciocolată, mac sau cremă de ouă

Pofticioşii şi-au rafinat gusturile şi cer deserturi făcute după reţete de casă, tradiţionale. Preţul este ultima problemă.

Gospodinele au fost detronate de cofetari. Aceştia optează pentru deserturi după reţete tradiţionale româneşti, ungureşti, nemţeşti, franţuzeşti sau americane, care cuceresc orice pretenţios.

„Cel mai bine trec chocolate cake şi apple cake, urmate de brownies şi cheese cake”, a spus Gheorghe Galea, administratorul Cafeneux. Cafeneau pe care o conduce oferă deserturi după reţete tradiţionale americane, fără creme prea grase.

Cofetăria Cyrano se mândreşte cu tortul cu ciocolată şi cel cu vişine şi mac. Le urmează tortul cu nucă, trunchi de copac şi cremeşul. „Sunt prăjituri de casă, iar clienţii le apreciază foarte mult”, a declarat cadministratorul. Reţetele folosite de cofetarul lor sunt româneşti, maghiare şi germane. Tot mai renumiţi devin papanaşii de la Old Mill, un restaurant deschis vara aceasta.

Mărturii gustative

„Desertul de vară din nugat, papanaşii, dar şi tortul de fructe exotice şi profiterolul umplut cu îngheţată trec foarte bine, sau tiramisu”, a spus chelnerul localului.  Clienţii sunt încântaţi de deserturile pe care le găsesc în oraş.

„Îmi plac foarte mult papanaşii, dar nu ştiu să-i fac, aşa că atunci când îmi doresc foarte mult, merg la un restaurant”, a spus Claudia Bârle. Simona este fan al prăjiturilor simple cu ciocolată. „Chocolate cake, după reţeta tradiţională, gata scoasă din cuptor,  cu un glob de îngheţată de vanilie este absolut minunată”, a mărturisit Simona. Tot spre ciocolată înclină balanţa şi Daniela Vraja, o altă pasionată de dulcegării.

„Tortul de ciocolată sau cel cu mac şi vişine. Nu arată fantastic, dar sunt desăvârşite la gust. Nu au creme grele după care îţi trebuie timp de să te refaci”, a precizat tânăra.

Preţuri pentru deserturi după reţete tradiţionale

Preţurile sunt relativ apropiate, globul de îngheţată este între 1,5 şi 2 lei, iar felia de prăjitură sau tort între 5 şi 8 lei. Laptele de pasăre, făcut ca acasă costă 5 lei porţia. Un desert răcoros din nugat şi sirop de fructe deasupra costă tot 5 lei, iar sky brownies, o prăjitură plină de ciocolată şi cu boabe de cafea deasupra costă 8,5 lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite