Tokes Laszlo, vicepreședintele PE: "Adrian Severin ar trebui să-și dea demisia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tokes Laszlo, vicepreședintele Parlamentului European, a declarat astăzi la Oradea că nu a fost surprins de cazul Severin, deoarece corupția caracterizează perioada post-comunistă în România. El a precizat însă, că acest caz ne compromite într-o perioadă în care aderarea României la Schengen a fost pusă sub semnul întrebării, tocmai din cauza cazurilor de corupție.

"Corupția nu caracterizează Parlamentul European și tocmai din acest motiv este păcat că tocmai noi am contribuit la puținele cazuri de corupție din PE", a declarat europarlamentarul român. "Acum, Adrian Severin ar trebui să se retragă. Este clar. Până și președintele PSD l-a sfătuit să renunțe inclusiv la calitatea lui de membru al PSD. Toți politicienii din Vest își dau seama ce trebuie făcut în astfel de situații, doar domnul Severin nu-și dă seama", a mai spus Tokes Laszlo.

Făcând referire și la cazul Adrian Năstase, vicepreședintele PE a spus că : "Aceste cazuri spun foarte multe despre PSD și nivelul la care a ajuns corupția la noi în țară. Mai mult, domnul Adrian Năstase a ajuns în ultima vreme anti-maghiar și șovin".

Corupția ne trage înapoi

Tokes a declarat că România ar trebuie să ia exemplu Ungariei, când vine vorba de lupta anticorupție. "Și în Ungaria au fost probleme. În perioada guvernului Megyesi, care erau prieteni ai UDMR-ului, din cauza  corupției, datoria de stat a Ungariei aproape s-a dublat. În cazul nostru, corupția atinge un nivel și mai mare", a mai spus Tokes.  
"Perioada post-comunistă este caracterizată de corupție. Până nu ne lepădăm de aceste obiceiuri nu avem nicio șansă să ieșim din criză. Crizei globale, din care nu putem ieși oricum, se mai adaugă în cazul nostru și moștenirea comunismului, corupția, care ne trage înapoi și face imposibilă dezvoltarea societății și a economiei românești", a subliniat europarlamentarul român.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite